Poliţiştii şi jandarmii continuă să aplice amenzi românilor deşi Curtea Constituţională a României a decis în 6 mai 2020, că amenzile sunt ilegale. 

Forţele de ordine din România nu se lasă şi comit abuzuri în funcţie. În ultimele 24 de ore, organele statului au amendat peste 400 de români pe motiv că nu au respectat prevederile ordonanţelor militare.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 444 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 390.000 de lei“, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Poliţiştii spun că până când decizia CCR se va publica în Monitorul Oficial, ei vor continua să aplice normele juridice în vigoare, deşi ştiu că amenzile sunt nule.

“Facem precizarea că până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unor prevederi ale O.U.G. nr. 34 din 26 martie 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, se aplică norma juridică în vigoare”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Urmare a numărului uriaş de amenzi aplicate în perioada stării de urgenţă, peste 300.000, instanţele de judecată vor fi sufocate cu procesele de contestare a amenzilor.