Polițiștii bătăuși de la Alexandria, care au lovit un taximetrist, s-au ales cu dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria a început urmărirea penală a lui Aciu Alin Ionuț și Ciucu Florin, pentru că l-au bătut în plină stradă, pe taximetristul Valter Bartolomeu.

La solicitarea exclusivNEWS.ro, Inspectoratul Județean de Poliție din Teleorman a anunțat că s-a început urmărirea penală a celor doi polițiști.

”La petiția dumneavoastră adresată conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman, vă comunicăm faptul că s-au dispus și efectuat verificări , stabilindu-se următoarele: Aspectele sesizate privind comportamentul necorespunzător pe care polițiștii în cauză l-ar fi avut față de numitul Stan Valter din municipiul Alexandria, în seara zilei de 28.02.2015, face obiectul unui dosar penal privind infracțiunea de purtare abuzivă, faptă prevăzută și pedepsită de art 296 Cod Penal, iar la finalizarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, urmează să dispună în cauză”, se arată în răspunsul IPJ remis exclusivNEWS.ro.

Pe 28 februarie, polițiștii Aciu Alin Ionuț și Ciucu Florin, l-au oprit în trafic pe Valter Bartolomeu, taximetrist aflat în timpul serviciului, în jurul orei 11.45.

Pentru că fusese informat de colegi că a fost căutat de polițistul Ciucu Florin în repetate rânduri, taxiemtristul a oprit mașina și a mers la polițist întrucât discutase cu acesta în urmă cu câteva zile despre achiziția unei mașini de taxi de către agentul de poliție pentru soția acestuia.

În mașina de poliție se afla și agentul Aciu Alin Ionuț, cel care pe 20 februarie i-a luat permisul taximetristului pe motiv că a trecut pe linia continuă.

Taximetristul, care avea o clientă, a oprit mașina și a mers la polițist să-l salute, crezând că Ciucu Florin vrea să vorbească cu el despre mașina de taxi pe care dorea să o cumpere de la el. La începutul lunii februarie, polițistul Ciucu i-a spus taximetristului că vrea să cumpere de la el o mașină de taxi pentru soția lui care nu are loc de muncă, întrucât el nu poate deține firmă de taxi pentru că este polițist.

Numai că agentul de poliție a început să-l înjure după care, împreună cu Aciu Alin Ionuț, l-au bătut cu pumnii și picioarele, pe motiv că taximetristul l-ar fi amenințat pe Aciu Alin Ionuț.

Taximetrist: Bună seara, te-ai gândit să vii să iei mașina de taxi?

Ciucu Florin: De când mă cunoști tu pe mine?…Băga-mi-aș pula în mă-ta, de când ai ajuns tu să ameninți poliția?????

Taximetrist: Despre ce vorbești Ștefane….eu nu am nimic de împărțit cu tine, ce discuții sunt astea?

Ciucu Florin: Te iei de colegul meu, te iei de mine….

Taximetrist: Ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână nu are nicio legătură, am făcut o contestație pentru că mi-a luat permisul și judecătorul va decide. Eu nu mai dau înapoi, chiar dacă mă las de taximetrie.

Ciucu Florin: Chiar dacă nu te lași tu, te las io….și îți demonstrez că o să și te muți din orașul ăsta.

Taximetrist: Nu prea îmi vine să cred…..

După care taximetristul a dat să plece către mașina de taxi, motiv în care polițiștii s-au dat jos și au spus: ce ai zis mă???? Și au început să-l lovească cu pumnii și picioarele peste tot și chiar i-au dat cu cătușele în cap.

”Au venit peste mine și m-au lovit cu pumnii și picioarele, mi-au dat în cap cu cătușele. Le-am spus că am un martor în mașină, după care am reușit să mă urc în taxi și am fugit cu mașina la Poliția Municipală. Femeia din taxi s-a speriat și ea și a spus că nu crede că se întâmplă așa ceva, întrebându-se că ce suntem în junglă?”, a declarat Valter Bartolomeu pentru exclusivNEWS.ro.

La Poliția Municipală, taximetristul a reclamat la ofițerul de serviciu cele întâmplate. În timp ce taximetristul discuta cu ofițerul de serviciu, Aciu Alin Ionuț și Ciucu Florin au sosit la sediul Poliției și au amenințat-o pe martora din taxi, încercând să o facă să nu declare nimic împotriva lor.

”Am mers la ofițerul de serviciu, am depus o notă verbală, după care, cei doi polițiști au venit în spatele meu, s-au dus la doamna care se afla în taxi în momentul agresiunii și au întrebat-o: sunteți rudă cu taximetrstul??? Ați văzut ceva???…Femeia le-a spus polițiștilor că bineînțeles că a văzut tot. Femeia le-a spus polițiștilor că nu așa se procedează, dacă aveți ceva de discutat cu el, discutați civilizat, nu să îi agresați și să îi adresați cuvinte vulgare. După care polițiștii au continuat cu intimidarea femeii întrebând-o din nou: Cum doamnă ați văzut dumneavoastră așa ceva….?!!”, a mai spus taximetristul pentru exclusivNEWS.ro.

Ofițerul de serviciu l-a chemat pe comisarul Ciurea, care i-a replicat lui Valter Bartolomeu faptul că Aciu Alin Ionuț îi spusese că l-a bătut pentru că taximetristul l-ar fi amenințat că îi dă cu bâta în cap. taximetristul neagă că l-ar fi amenințat pe polițist.

Comisarul Ciurea i-a spus taximetristului să vină luni la sediul poliției și să ”lămurească problema” și să îi spună motivul pentru care polițiștii l-au bătut.

De la poliție, taximetristul a plecat la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria unde a primit îngrijiri medicale:Am plecat apoi la Spitalul Județean unde am făcut radiografii la cap, nas, mi s-a pus o perfuzie, și după câteva ore am fost externat.

Taximetristul a declarat pentru exclusivNEWS.ro că luni va merge la medicul legist după care va depune plângere pe numele celor doi polițiști care l-au bătut: Mâine merg la medicul legist pentru a obține un ceritfica medico-legal și apoi voi depune plângere împotriva celor doi polițiști.

Agresiunea vine la o săptămână de când Aciu Alin Ionuț i-a luat permisul taximetristului pe motiv că ar fi trecut pe linie continuă.

Pe 20 februarie, Aciu Alin Ionuț l-a oprit în trafic pe taximetrist, în jurul orei 2 dimineața, pe Strada Dunării din Alexandria, și i-a cerut actele mașinii precizând că a trecut pe linie continuă.

Taximetristul i-a replicat polițistului că a întors în intersecție și că nu a trecut pe linie continuă întrucât el se afla la 500 m distanță de el. Polițistul i-a replicat că, citez: Ce mă iei de prost….Dă-mi actele.

Taximetristul i-a dat actele și i-a spus polițistului că trebuie să plece în cursă întrucât avea client în mașină.

După ce i-a luat actele, polițistul i-a replicat: fă ce vrei.  

După ce a terminat cursa, s-a întors în același loc, dar nu l-a mai găsit pe polițist. Între timp prin zonă a trecut Ciucu Florin cu mașina de poliției, taximetristul l-a oprit și i-a spus de incident.

”După ce am terminat comanda, m-am întors la fața locului, dar nu mai era niciun polițist. Am oprit alt echipaj de poliție care trecea prin zonă, iar aceștia mi-au spus că nu e treaba lor. În mașină era Ciucu Florin care a spus așa: nu am ce să îți facă, Aciu e un dobitoc, e venit nou acum la Poliție. Cu ce ți-a dovedit el că ai trecut pe linie continuă??? El nu are cameră video pe mașină….Fă contestație!!””, a spus Valter Bartolomeu pentru exclusivNEWS.ro.

După care, taximetristul a mers la Poliția municipală după acte. Aici, surpriză, polițistul Aciu Alin Ionuț i-a dat dovadă că i-a reținut permisul, restul actelor mașinii, dar fără a-i înmâna și procesul verbal de amendă.

În momentul în care i-a cerut procesul verbal, polițistul i-a spus că o să îl primească prin poștă. Taximetristul a insistat să semneze atunci procesul verbal de contravenție, însă agentul de poliție a refuzat.

După care, la circa jumătate de oră, taximetristul l-a oprit în trafic pe polițist pe strada București și l-a întrebat politicos pe ce motiv i-a reținut permisul. În loc de răspuns, polițistul a sărit să-l bată pe taximetrist: L-am oprit în trafic pe strada București și l-am întrebat de ce mi-a reținut permisul, pe ce motiv. Mi-a replicat că ce nu știu să citesc??? Iar eu i-am spus: să-ți fie rușine. După care polițistul s-a dat jos din mașină și a sărit să mă lovească.

În timp ce taximetristul îi spunea polițistului că de ce vrea să îl lovească, prin zonă trecea un polițist comunitar. Taximetristul a strigat după ajutor la polițistul comunitar, însă acesta nu l-a băgat în seamnă. Și pentru că și-a permis să strige după ajutor, polițistul Aciu Alin Ionuț i-a dat amendă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

”Am strigat la el că un polițist de la municipală vrea să mă bată, însă a fost ignorat complet de polițistul comunitar și Aciu Alin Ionuț mi-a spus că o să îmi dea amendă și pe legea 61 pentru tulburarea liniștii și ordinii publice”, a mai declarat taximetristul.

La două zile de la incident, a mers din nou la poliție pentru a ridica procesul verbal de reținere a permisului. Atunci a aflat că mai are amendă și pentru tulburarea liniștii publice, deși în acea seară nu a mai fost din nou legitimat. Aciu Alin Ionuț a trecut în procesul verbal de amendă la rubrica mențiuni: NU A FOST DE FAȚĂ!!!

Surprinzător sau nu, pe procesul verbal de amendă în cazul reținerii permisului de conducere, la martor este trecut numele: Nedelcuță Mihaela. Nimeni alta decât soția unui procuror de la Alexandria. Care deși nu a fost de față în momentul în care i s-a reținut permisul lui Valter Bartolomeu, a semnat ca martor, după care a publicat o știre pe site-ul local de știri pe care îl deține.

Potrivit DGA, agentul de poliție Ciucu Ștefan a fost cercetat de ofițeri, în 2014, pentru luare de mită, alături de alți 14 polițiști de la Alexandria. Însă, după ce a primit neînceperea urmăririi penale, polițistul a făcut la rândul său un denunț în care reclama că o persoană ar fi vrut să-l mituiască.

De la 1 martie 2015, Aciu Alin Ionuț a fost avansat de la Poliția Municipală la Poliția Rutieră, probabil pentru ”bună purtare”.