Poliția din Alexandria își face planul de amenzi aplicând sancțiuni jurnaliștilor incomozi

Poliția din Alexandria își face planul de amenzi aplicând sancțiuni jurnaliștilor incomozi
loading...

Poliția din Alexandria are alergie la jurnaliștii incomozi și ca să le închidă gura, îi îngroapă în amenzi abuzive și ilegale. Paul Nanian, jurnalist free lancer și corespondent la Alexandria pentru exclusivNEWS.ro a fost amendat de două ori, de doi polițiști diferiți, în decurs de două luni, prima dată în lipsă, fără a fi legitimat, iar a doua oară pentru că nu i-a arătat polițistului LEGITIMAȚIA DE PRESĂ!!!

Prima amendă ”încasată” în lipsă, de Paul Nanian a fost pe 4 decembrie 2014, când agentul Aciu Alin Ionuț l-a avertizat verbal că a traversat neregulamentar strada. După avertismentul verbal cum că ”dacă mai trece a doua oară prin loc nepermis, îl amendează”, polițistul i-a spus jurnalistului să meargă unde are treabă, fără să îl legitimeze. Pe 29 decembrie 2014, Paul Nanian s-a trezit acasă la ora 20.00 cu un polițist și un jandarm care i-au adus procesul verbal de amendă, în cuantum de 180 lei pentru traversarea neregulamentară a străzii.

Așadar la Alexandria e de ajuns să te cunoască polițistul din vedere, că te caută în baza de date, îi ia datele personale și îți scrie la birou, amenda, ca să-și facă planul de amenzi.

Pe 19 februarie, Paul Nanian a fost amendat cu cinci milioane de lei, de agentul de poliție Ciucu Florin de la Ordine Publică din Alexandria, pentru faptul că nu a arătat legitimația de presă în momentul în care îl filma pe polițist în timpul serviciului.

Deranjat de faptul că era filmat în timpul serviciului, pe stradă, polițistul Ciucu a făcut abuz de funcția pe care o deține și după ce l-a amenințat pe Paul Nanian că îl internează la Spitalul de Psihiatrie Poroschia, l-a amendat cu 5 milioane de lei vechi.

Deși a oferit buletinul spre legitimare, polițistul a scris în procesul verbal că l-a amendat pentru că nu ”s-a legitimat și a refuzat să spună în ce calitate îl filmează”.

Paul Nanian a spus că îl filmează în calitate de cetățean, lucru care l-a deranjat pe polițist. Până să îl amendeze pe jurnalist, polițistul a chemat-o la fața locului pe Mihaela Nedelcuță, soție de procuror, fostă colaboratoare a lui Paul Nanian, care acum îi este mare dușman.

Stimabila soție de procuror a semnat în procesul verbal, ca martor, la fel cum a făcut și o zi mai târziu, pe 20 februarie, când la 2 noaptea, polițistul Aciu Alin Ionuț i-a luat permisul taximetristului Valter Bartolomeu. Numai că la ora respectivă, în momentul luării permisului, Mihaela Nedelcuță nu era de față. A semnat însă ulterior procesul verbal, din burtă, că doar este prietenă la cataramă cu polițiștii.

Paul Nanian a contestat în instanță atât amenda din luna decembrie, adusă acasă personal de poliție, pe 29 decembrie, cât și amenda din 19 februarie.

În video de mai jos puteți vedea dialogul halucinant dintre agentul de poliție și jurnalistul care venise să filmeze în calitate de cetățean.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

 1. oance
  oance 5 martie, 2015, 15:42

  Ei cred ca daca au acea uniforma pot sa faca ce vor si sa abuzeze pe cine vor,dar adevaratele probleme din acest oras le trec cu vedere ca si cum nimic nu se intampla.Domnu politist ar trebuii sa caute adevartii infractori,nu sa ne arate cine este seful dintre un om de rand si el.

  Reply this comment
 2. Dracula
  Dracula 23 ianuarie, 2017, 17:51

  Daca sunt ziaristi nu pot fi amendati ,ei nu trebuie sa respecte legea ? Pot denigra pe orcine ,indiferent daca este adevarat s-au nu , ei in fata cui raspund ?

  Reply this comment

Scrie un comentariu

<