Podul lui Putin din Crimeea a fost din nou bombardat. Un incendiu puternic s-a declanșat în strâmtoarea Kerci

Pentru a treia oară în ultimul an, podul lui Putin din strâmtoarea Kerci, a luat foc ca urmare aunor noi bombardamente. La fel ca și în primele două bombardamente, și de această dată, suspeți de serviciu sunt ucrainienii.

Ucraina pare că nu se lasă până nu demolează definitiv podul lui Putin care leagă Crimeea de Rusia.

Potrivit unor informații și fotografii publicate pe platforma X, de către martori oculari, podul Crimeii ar fi luat foc.

În 9 octombrie 2022, un camion a explodat în mers pe podul Crimeei, iar suflul exploziei a aprins și un tren cu combustibil care trecea în acel moment pe deasupra. La ora 5:52, camionul a intrat pe pod dinspre partea rusă, iar la ora 6:05 a explodat. Cel puţin trei oameni au fost uciși în explozia care a avariat Podul Crimeii, ce leagă Rusia de această peninsulă ucraineană anexată ilegal în 2024.

În 17 iulie 2023, o secțiune deteriorată a drumului de pe Podul Kerci s-a desprins și s-a înclinat într-o parte, ca urmare a unui atac ucrainean, conform declarațiilor venit dinspre Rusia. Două persoane au murit și un copil a fost rănit.

Podul spre Crimeea are o lungime de circa 19 kilometri și reprezintă principala cale feroviară și rutieră de transport și aprovizionare a armatei ruse din Crimeea și teritoriile ocupate în Ucraina.