Podul din Crimeea, bombardat de Ucraina. Traficul a fost oprit

Armata din Ucraina a atacat cu drone, podul din Crimeea. Cel puțin dpuă persoane au decedat în urma bombardării podului în timpul nopții. Putin a convocat Consiliul de Securitate.

Armata Ucraineană a bombardat podul strategic din Crimeea, escaladând tensiunile dintre Ucraina și Rusia. Atacul a avut loc într-un moment în care relațiile dintre cele două țări se aflau deja într-un punct critic, iar comunitatea internațională se teme de o posibilă escaladare a conflictului.

Potrivit unor surse oficiale ucrainene, bombardamentul a fost efectuat într-un efort de a îngreuna mobilitatea forțelor militare rusești și de a împiedica aprovizionarea acestora în peninsula ocupată. Podul, care reprezintă o legătură crucială între Ucraina continentală și Crimeea, a fost ținta principală a atacului.

„Atacul de astăzi asupra podului din Crimeea a fost comis de regimul de la Kiev. Acest regim este terorist şi are toate caracteristicile unei grupări internaţionale de criminalitate organizată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

În urma bombardamentului, traficul rutier și feroviar peste pod a fost imediat întrerupt, iar coloanele de vehicule au fost redirecționate către rute alternative. Autoritățile ucrainene au justificat acțiunea lor ca o măsură de apărare împotriva amenințării militare rusești și au afirmat că obiectivul lor principal este să protejeze integritatea teritorială a Ucrainei.

Rusia a condamnat ferm acest atac, numindu-l o agresiune flagrantă și o încălcare gravă a dreptului internațional. Președintele rus a afirmat că această acțiune ar putea avea consecințe extrem de periculoase și că Rusia își rezervă dreptul de a răspunde corespunzător. Comunitatea internațională a fost alertată și se teme că această situație delicată ar putea duce la o escaladare militară în regiune.

Reprezentanții Ucrainei au declarat că sunt pregătiți să facă față oricăror represalii și să-și apere interesele naționale cu toate mijloacele necesare. Cu toate acestea, și-au exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a reveni la negocieri pentru a găsi o soluție diplomatică și pentru a evita un război cu Rusia.

Atacul de noapte asupra podului din Crimeea a fost o operațiune specială a serviciilor secrete ucrainene SBU și a Marinei, au informat surse din SBU citate de cotidianul ucrainean Pravda.

„SBU și Forțele Navale ale Ucrainei sunt implicate în bombardarea pe timp de noapte a podului Crimeea”, care a fost atacat cu drone de suprafață.

Este a doua oară în acest an când podul din Crimeea este bombardat.