La Crama din Oprişor, departe, acolo, în Oltenia Vie si Profundă, trăim clipele cu intensitatea pe care dorim să o împărtășim către toţi prietenii. Pentru localnicii Oprişorului, cei care cultiva strugurii din Valea Drincei şi cei care apoi vegheaza atent la fermentarea mustului, vinul este mereu un izvor de inspirație, stârnește emoție, hrăneşte empatii şi însoțește viața in cele mai plăcute momente ale ei.

Podgoria Oprișorului oferă acel “ceva” care surprinde în fiecare an. Strugurii işi mențin constant calitatea, sezon dupa sezon. Totuşi, după fiecare recoltă găsim ceva diferit, inedit, spectaculos la fiecare soi în parte faţă de anul precedent; o nuanță neîntâlnită până atunci în culoare, o tentă aromatica originală şi vie, poate şi o consistență mai seducatoare, un pic altfel. Toate acestea ajută vinul să fie unic, irepetabil, recoltă după recoltă. Iar pe noi ne provoacă și ne bucură.

Fiecare vin, fiecare concept și etichetă a Cramei Oprişor este o exprimare vizuală și gustativă a unei părți din autenticitatea locului. Tradițiile, obiceiurile şi credințele Olteniei Profunde nu sunt decât respirațiile zilnice, mereu proaspete, ale unor trăiri ce surprind prin originalitate și putere de seducţie.

Prin vinul Cramei Oprişor încercăm să aducem la lumină valorile unui prezent pe care oamenii îl gustă, îl recunosc și îl apreciază.

CABERNET SAUVIGNION Crama Oprisor

Un vin emblematic al Podgoriei Oprisor din Oltenia Vie si Profunda. Iubitorii de vinuri rosii si consistente pot savura editia limitata a vinului Cabernet Sauvignon – Crama Oprisor. Exceleaza prin complexul aromatic distict al fiecarei recolte tocmai pentru ca terroir-ul Oprisorului este un continuu spectacol, an dupa an oferind vinuri valoroase, insa diferite si irepetabile. Iscusinta viticultorilor nostri, impreuna cu maiestria oenologilor Veronica Gheorghiu si Liviu Grigorica ne ofera inca o data bucuria de a gusta un vin mare, impresionant.

După o primă impresie dată de rubiniul profund și aromele intense de ciocolată neagră completată cu nuanțe de tabac și dulceată de cireșe negre, Cabernet-ul de Oprișor are nevoie sa fie descoperit treptat. Atacul puternic dat de taninurile coapte este urmat de descoperirea unui vin complex și intens, cu o structură ampla, generoasa, cu textura catifelata oferita de perioada lungă de maturare în barrique timp de 18 luni. Finalul prelung, cu nuanțe discrete de cuișoare și eucalipt, te îmbie la savurarea acestui vin în compania prietenilor și a unui foc la șemineu chiar și cu preparate picante din porc ori carne de mistreț, sau vânat la cuptor.