Noua Românie va interzice prin lege, eutanaiserea câinilor fără stăpân. Nu mai putem să permitem ca în România să aibă loc un astfel de măcel al acestor fiinţe care sunt considerate cel mai bun prieten al omului. 

Câinii maidanezi au ajuns pe străzi din vina oamenilor. Nu îi putem pedepsi de doupă ori doar pentru că s-au născut într-o ţară unde sunt doar carne de tun. PNR va modifica legislaţia actuală şi nu va mai permite uciderea câinilor fără stăpân.

Controlul populaţiei canine se face prin două măsuri concrete: sterilizarea în masă a femelelor şi educarea populaţiei să nu mai abandoneze câinii pe străzi. Cine nu se conformează voluntar, urmează să fie amendat suficient de mult pentru ca a doua oară să se gândească de două ori înainte de a abandona câinii în stradă.

Mahatma Gandhi spunea că „Gradul de civilizatie al unui popor, se masoara dupa felul in care isi trateaza animalele”. PNR militează pentru a ne educa poporul şi în aceea ce priveşte grija faţă de animale.

Proiectul de lege iniţiat de PNR prevede faptul că animalele fără stăpân, care sunt clinic sănătoase, vor fi sterilizate şi îngrijite în centre canine la standarde europene, în fiecare localitate. Vom demara campanii naţionale de adopţie şi protecţie a animalelor de companie, dar şi de grijă umană faţă de toate animalele care vieţuiesc în ţara noastră.

Poliţia Animalelor trebuie să devină funcţională în întreaga ţară şi să fie stopate barbariile inimaginabile prin care animale sunt chinuite, schinjuite şi ucise cu cruzime de oameni, chiar şi de către minori.

Oamenii, consideraţi fiinţe superioare, trebuie să aibă grijă de toate animalele care le oferă hrană, iubire şi recunoşninţă necondiţionată aşa cum sunt spre exemplu câinii.