Noua Românie – PNR solicită, oficial, Ministerului Transporturilor adoptarea de urgență a tuturor măsurilor necesare pentru montare panourilor de protecție la metrou.

Urmare a tragediei produse la staţia de metrou Dristor din Bucureşti, când o tânără a fost aruncată în faţa metroului de o femeie,  PNR trage un semnal de alarmă asupra pericolelor la care se expun zilnic, mii de bucureșteni care circulă, zilnic, cu metroul.

Această tragedie ar fi putut fi evitată dacă metroul bucureştean dispunea de măsuri sportite de securitate şi protecţie.

Pentru preîntâmpinarea tragediilor, se dispune, montarea de urgență a panourilor de protecție care pot salva multe vieți, așa cum se întâmplă deja în unele țări civilizate din Uniunea Europeană.

La nivel mondial, peste 10.000 de persoane îşi pierd viaţa anual aruncându-se în faţa metrourilor. Cea mai mare rată de sinucidere s-a înregistrat în anul 1999 când au murit aproape 50.000 de persoane, majoritatea în Asia.

„Nu este normal ca într-o țară civilizată, în fiecare zi, oamenilor să le fie frică să călătorească cu metroul, de teama da nu se expune unor riscuri, independente de ei. Tragediile de la metrou se înmulțesc, prețul abonamentelor cresc, fără să ofere ceva în plus și ba chiar mai mult, fără să garanteze siguranța miilor de oameni care folosesc metroul în fiecare zi. Nu trebuie să uităm că metroul, în momentul de față este cea mai rapidă modalitate de transport, în consecință, este datoria Ministerului Transportului să asigure, în primul rând siguranța călătoriilor. Montarea panourilor de protecție trebuie să se facă cât mai repede posibil”, a declarat Cosmin Grancea, Purtător de Cuvânt la PNR.

PNR transmite condoleanțe familiei tinerei, ucisă marți seara, la stația de metrou Dristor din Capitală.