Președintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, a trimis miercuri seară, o scrisoare deschisă Primului Ministru al României, Dacian Cioloș prin care îi solicită în mod public, să nu mai tergiverseze stabilirea datei alegerilor parlamentare.

Amânarea inexplicabilă a stabilirii datei alegerilor parlamentare nu face decât să împiedice partidele nou înființate, să poată aduna semnăturile necesare participării la parlamentare.

Partidele noi nu pot începe strângerea de semnături până când Guvernul nu anunță data oficială a alegerilor parlamentare și publică Hotărârea de Guvern în Monitorul Oficial.

În cazul alegerilor locale, Guvernul a anuțat data alegerilor la finalul lunii ianuarie.

Președintele Noua Românie îl suspectează pe Dacian Cioloș că face jocurile PSD, PNL și PMP și în mod intenționat nu stabilește data alegerilor pentru ca în acest fel să împiedice partidele nou înființate să poată participa la parlamentare și astfel să lase cale liberă vechilor partide.

”Nu pot înțelege motivul pentru care Premierul nu stabilește data alegerilor parlamentare. Azi am aflat că la rectificarea bugetară a alocat 200.000 de lei pentru organizarea alegerilor însă fără să stabilească și data acestora. Pot înțelege un sigur lucru: face jocurile PSD, PNL, PMP ca să împiedice astfel participarea la scrutinul electoral a partidelor nou înființate. 185,000 de semnături nu se strâng de pe o zi pe alta. Partidele noi nu au forța organizatorică a vechilor partide și riscă ca din această cauză să nu poată particpa la parlamentare. Sunt nemulțumit de lentoarea Guvernului Cioloș în privința organizării alegerilor parlamentare, alegeri extrem de importante pentru România”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele PNR.

Scrisoare deschisă adresată Primului Ministru al României, Dacian Cioloș

Stimate domnule Dacian Cioloș, Prim Ministru al Guvernului României, mă adresez dumneavoastră în calitate de Președintele al Partidului Noua Românie, primul și singurul partid din România fondat de tineri neafiliați politic.

Domnule Prim Ministru vă solicit să stabiliți cât mai rapid cu putință data alegerilor parlamentare pentru a ne putea organiza cât mai bine strategiile de campanile.

Vă solicit să nu dați curs jocurilor de culise ale PNL, PSD, PMP și să nu cedați șantajului acestor formațiuni politice care vor ca data alegerilor să fie stabilită cât mai târziu cu putință pentru a împiedica în acest fel ca partidele nou înființate să nu aibă timpul necesar adunării celor 185,000 de semnături necesare participării la parlamentare.

Orice zi de întârziere în privința stabilirii datei alegerilor parlamentare reprezintă o zi pierdută pentru noile formațiuni politice.

Domnule Dacian Cioloș, ați ajuns Prim Ministru grație românilor care au cerut în stradă o altă clasă politică și partide noi.

Vă rog să nu uitați acest lucru și să vă îndepliniți rolul potrivit Constituției și legilor țării.

Noua Românie vă cere să stabiliți cât mai rapid cu putință data alegerilor parlamentare și să nu mai amânați această decizie care dezavantajează partidele nou înființate.