Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal, din Camera Deputaților organizează joi, 5 martie a.c., Dezbaterea publică intitulată „Ce soluție națională vom adopta pentru confiscarea bunurilor dobândite din infracțiuni”. 

Dezbaterea publică se va bucura de prezența Alinei Gorghiu, Preşedinte al PNL, și a domnului Ludovic Orban, Lider al Grupului parlamentar al PNL, precum şi a reprezentanților PNL în Comisia juridică și de Buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat.

”Dezbaterea organizată de către Grupul parlamentar al PNL pe tema confiscării averilor ilicite este deosebit de importantă. România are nevoie de soluții eficiente de recuperare a prejudiciului creat de faptele de corupție. Se impune, astfel, un dialog constructiv pe această temă, o consultare largă cu toate instituţiile implicate şi cu societatea civilă, în contextul deciziei Curţii Constituţionale care vizează aceste aspecte, dar și a faptului că România are obligația ca, până la data de 4 octombrie a acestui an, să transpună în legislația națională prevederile Directivei 2014/42/UE privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană”, declară doamna deputat Cristina Ancuța Pocora, Purtător de cuvânt al Grupului parlamentar al PNL.

Printre invitaţii care au confirmat deja prezența la evenimentul de mâine, se numără domnul Darius Vâlcov, Ministru al Finanțelor Publice, reprezentanți ai Ministerului Justiţiei, ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și ai Asociației Procurorilor din România. Totodată, și-au anunțat participarea reprezentanți ai altor Grupuri parlamentare din Camera Deputaților și Senat, precum și exponenți ai mediului academic și ai organizațiilor non-guvernamentale.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.30, în sala Grupului PNL din Camera Deputaților, iar accesul presei este liber pe toată durata dezbaterii.