Hamas a reluat atacul asupra Israelului. Peste 500 de rachete au fost lansate în ultimele 48 de ore din Fîşia Gaza către teritoriile israeliene. Mare parte din acestea au fost distruse în aer de sisteum anti-rachetă al statului Israel. Însă, unele rachete au distrus clădiri şi au provocat morţi şi răniţi. Bilanţul de ultimă oră comunicat de autorităţile isreliene, indică trei morţi şi zeci de răniţi.

O femeie a fost ucisă și o altă persoană a fost grav rănită, marți seara, în Rishon Lezion, după ce teroriștii din Fâșia Gaza au tras un val de rachete în direcția orașului Tel Aviv.

Atacul a venit la câteva ore după ce Hamas a avertizat Israelul că va trage rachete în Tel Aviv dacă IDF va continua să lovească clădirile din Fâșia Gaza.

O altă rachetă a lovit un autobuz în Holon, chiar la sud de Tel Aviv. Patru persoane au fost rănite în Holon, inclusiv șoferul, care se află în stare critică. Alte trei persoane, inclusiv un copil de cinci ani, au suferit rănii medii, în urma atacului, informează The Jerusalem Post.

În urma atacului, Aeroportul Ben Gurion a fost închis, cursele fiind redirecționate către Cipru, după cum informează The Times of Israel.

Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în zona centrului vechi al oraşului Ierusalim. Sistemele antiaeriene au interceptat 90% dintre rachetele care riscau să cadă în zone populate.

Armata israeliană a anunțat, la rândul său, că a ucis cel puțin 15 membri ai grupării Hamas, care controlează fâșia Gaza.

Atacul cu rachete al Hamas, care a atras replica statului evreu, a venit după ce sute de palestinieni au fost răniți în vechiul Ierusalim, în urma ciocnirilor cu poliția israeliană. Gruparea militantă a lansat peste 300 de rachete în decurs de 12 ore, conform unei surse Hamas citate de BBC.