Pentru orice copil plimbarea în aer liber este un motiv de bucurie, dar este şi un factor ce contribuie la dezvoltarea sa sănătoasă. Atunci când timpul permite, excepţie făcând zilele de iarnă, zilele ploioase sau cele cu vânt puternic, este recomandat să duceţi copilul la plimbare măcar o oră pe zi.

Dacă aveţi spaţiul necesar în curte, este şi mai bine! Copilul se poate juca singur şi chiar nesupravegheat. Un element adecvat plimbărilor în aer liber îl reprezintă tricicletele; jucăria care încântă orice copil care a depăşit vârstă de 1,6 ani. Această jucărie îi permite să facă mişcare, să îşi dezvolte muşchii spatelui şi ai picioarelor, dar îi asigură suportul necesar pentru dezvoltarea abilităţilor de orientare, sau creştere a încrederii în sine.

În alegerea tricicletei adecvate vârstei copilului vă sugerăm câteva variante potrivite copiilor cu vârste cuprinse între 1,6-4 ani. Una dintre variantele de triciclete care are un design elegant, este robustă şi prezintă siguranţă în deplasare este modelul “Tricicletă Multifuncţională Ramiz Sport Trike”.

Cadrul realizat din oţel prezintă stabilitate şi robusteţe; confortul copilului este asigurat de scaunul comod, cu dimensiuni generoase, încadrat de bara de protecţie căptuşită cu material moale, care se desface pentru accesul copilului pe scaun. Ghidonul are mansoane antialunecare, iar suportul pentru picioare asigura spaţiul necesar odihnei picioarelor după un pedalat îndelungat.

Roţile generoase şi stabile, din spumă poliuretanică asigură aderenţa perfectă pe orice suport şi au sistem amortizor montat pe roata din faţă. Pentru siguranţa celui mic, se pot utiliza la început centurile de siguranţă cu prindere în cinci puncte, care ulterior se pot detaşa. Datorită mânerului reglabil pe înălţime amplasat în spate, cu care adultul manevrează uşor tricicletă, această frumoasă jucărie poate fi utilizată încă de la vârstă de 1 an, cu condiţia că deplasarea să fie asigurată prin împingere de către adult, ulterior copilul să îşi formeze deprinderi şi abilităţi de deplasare în siguranţă prin pedalare.

O altă variantă de tricicletă ce se poate utiliza încă de la vârstă de 6 luni, până la 2 ani, este modelul „Tricicleta copii Injusa City Purple” cu cadrul de aluminiu, roţi mari şi stabile din cauciuc şi scaunul cu spătarul rabatabil astfel încât să permită poziţie comodă pentru somn sau starea de veghe.

Bara de protecţie şi centurile cu prindere în cinci puncte elimina posibilitatea de cădere sau alunecare a copilului în timpul deplasării. Această tricicletă are sistem roată liberă, ce permite schimbarea simplă a direcţiei de deplasare cu ajutorul mânerului telescopic montat în spate, sau cu ajutorul pedalelor în cazul în care copilul se deplasează singur.

Parasolarul rabatabil şi demontabil fereşte copilul de razele soarelui, iar întregul ansamblu este foarte fiabil şi uşor de manevrat în cazul în care va deplasaţi cu copilul în excursii sau concedii.

Alte variante de triciclete realizate special pentru copiii cu vârste de 1-5 ani sunt:” Tricicletă pentru copii Evolution Purple”; „Tricicletă pentru copii Injusa Body”; „Tricicletă pentru copii Dhs Baby Blue” , etc. Alegerea culorii, a designului vă aparţine, în funcţie de preferinţe şi posibilităţi. Mai multe detalii pe www.nichiduta.ro