După două luni de stare de urgenţă care a presupus izolarea la domiciliu a milioane de români, Iohannis şi Orban au pregătit „un cadou” pentru toţi românii care au acceptat „cuminţi şi fără să se revolte”. Din păcate veştile nu sunt deloc bune.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au pus la cale un plan secret întrucât România se află pe marginea prăpastiei, aproape de faliment.

România se îndreaptă cu paşi repezi, spre un scenariu negru, cel al austerității, aşa cum a fost şi în 2010 când la guvernare era Băsescu şi cu al său Guvern Boc. Acum, Iohannis are „guvernul său”, pe modelul lui Băsescu şi face fix la fel ca acesta.

Deşi spune că alături de Guvern pregăteşte măsuri de „revigorare a economiei” şi nu de repornire pe motiv „Economia României nu a fost orpită niciodată”, Iohannis pune la cale un plan amplu de austeritate.

Iohannis, dar și Ludovic Orban spun că este necesară o finanţare bună a deficitului bugetar, pentru ca să nu trebuiască luate apoi măsuri de austeritate, ce vor afecta milioane de români.

Potrivit Antena 3, Iohannis şi Orban au și pus la cale un plan de evitare a măsurilor de austeritate, care cuprinde:

  • reducerea salariilor bugetarilor, însă guvernul Orban nu doreşte această măsură, mai ales că este an electoral
  • mii de români ar putea fi afectaţi, spre exemplu cei care sunt detaşaţi de la privat la stat, ei şi-ar putea pierde locul de muncă, iar salariile „nesimţite” ar putea dispărea
  • firmele create de administraţiile locale ar putea să dispară, cum este cazul Primăriei Capitalei care, în 2017, a înfiinţat 10 firme
  • impozitarea sau reducerea pensiilor speciale
  • alocaţiile copiilor nu vor mai fi dublate
  • pensiile nu vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie 2020.