Planul pentru amenajarea unei băi în funcţie de dimensiuni

Fiecare cameră este dificilă în amenajare, însă este bine știut faptul că baia este cel mai greu de amenajat, mai ales dacă este vorba de o încăpere cu dimensiuni mici. Astfel că principalul criteriu pe care îl iei în considerare în amenajarea unei băi este dimensiunea acesteia, întrucât este esențial ca această cameră să fie dotată corespunzător cu spațiul pe care îl ai.

Trebuie să te descurci în atingerea obiectivelor atât din punct de vedere estetic, dar şi din punct de vedere funcţional, să le combini cât mai bine. Pentru că băile sunt camera extrem de utilizate este esențial ca acestea să fie accesibile şi să aibă spaţiu suficient pentru a-ţi desfăşura activităţile.

Băile de dimensiuni mici

Sigur că provocarea cea mai mare este amenajarea unei băi de dimensiuni mici, deoarece este greu de identificat atât mobilierul, cât şi modul de amenajare al acesteia. Problematica amenajării provine şi din faptul că această camera trebuie să fie funcţională pentru toate activităţile pe care trebuie să le desfăşori aici.  Dar de aceea există diverse trucuri, pentru ca tu să reuşeşti această amenajare. Aşadar printre trucuri se numără alegerea unei culori deschise pentru pereţi pentru a reuşi să dai impresia unui spaţiu mai mare. Poţi opta pentru nuanţe neutre, alb, crem sau bej.  Aceste nuanţe îţi oferă mai multă luminozitate, ceea ce este din nou un plus pentru că dimineţile tale vor fi unele plăcute într-o cameră luminoasă. Aceleaşi nuanţe ar trebui să le alegi şi pentru mobilă, însă poţi varia puţin atât spre deschis, cât şi spre mai închis comparativ cu nuanţa pereţilor tăi. Decorul nu trebuie să fie unul încărcat şi este de preferat să alegi nuanţe apropiate de culoarea pereţilor şi a obiectelor sanitare, mai multe culori vor da impresia de spaţiul răvăşit şi aglomerat. Pentru a reuşi să ascunzi produsele de îngrijire sau produsele de curăţare pe care le foloseşti pentru baia ta, instalează-ţi spaţii de depozitare, le poţi prinde de pereţi pentru a scuti cât mai mult din spaţiu. În ceea ce privește obiectele sanitare, pentru băile de dimensiuni mici sunt indicate a fi utilizate cabine de dus moderne. Acestea sunt utile pentru că salvează mult spaţiu şi au diverse dotări ce te ajută să te relaxezi.

Băile de dimensiuni mari

Comparativ cu băile de dimensiuni mici, ce îţi creează puţine probleme în amenajare, o baie de dimensiuni mari îți oferă multiple variante de a o amenaja fără a-ți limita alegerile din cauza dimensiunilor sau a culorilor. Sigur că trebuie să ţii cont de anumite elemente și în cazul acestor băi, însă nu vei avea atâtea provocări precum în cazul unei băi de dimensiuni mici. Singurul lucru la care trebuie să fii atent este să nu o supraaglomerezi întrucât te vei relaxa din punct de vedere al spaţiului şi  este posibil să exagerezi şi să o încarci cu lucruri inutile.

Baia de dimensiuni mari îţi oferă posibilitatea de a opta atât pentru o cabină de duș, dar și pentru o cadă, rămâne la libera ta alegere. Însă este potrivit să alegi o cadă deoarece te poți bucura de o adevărată relaxare într-o cadă de dimensiuni mari.

Iar aceste băi de dimensiuni mari îţi oferă şi avantajul de a putea decora cum îţi doreşti, nu uita pentru o imagine mereu fresh alege printre elementele de decor şi plantute de diverse dimensiuni.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/baie-prosoape-flori-cad%c4%83-spa-2460377/