Pizza-Deliciul culinar de care te poţi bucura la orice oră

Indiferent de preferinţele noastre culinare şi de educaţia alimentară pe care o avem, cu toţii ne bucurăm de o felie apetisantă şi bine coaptă de pizza. Blatul bine copt şi topping-urile aromate, se combină în unul dintre cele mai îndrăgite preparate culinare, potrivit multor contexte din viaţa noastră şi ideal atunci când nu avem timp sau dispoziţie să petrecem timp în bucătărie.

Pizza-Savoare şi autenticitate

Precursoarea  pizzei  se  pare că este focaccia, acea pâinica turtită, îmbogăţită cu plante aromatice şi diferite condimente.  Focaccia  s-a transformat în pizza, după ce în bucătăria italiană au fost introduse roşiile. Zdrobite şi adăugate peste focaccia, roşiile  au devenit primul topping de pizza. Topping-urile s-au diversificat rapid, luând astfel naştere diferitele  sortimente de pizza. Reţeta actuală de pizza a luat naştere în secolul al XVI-lea, în Napoli, transmiţându-se rapid către toate colţurile lumii, datorită marinarilor care tranzitau frecvent portul oraşului. Astfel, astăzi, când vrem o pizza Bucuresti, ne putem răsfăţa cu o varietate foarte mare de arome şi texturi.

Comandă-ţi rapid pizza preferată

Cu toţii suntem contra cronometru, timpul fiind foarte limitat şi plin cu activităţile cotidiene. Pizza Presto va fi aliatul nostru în foarte multe contexte, oferindu-ne rapid o paletă amplă de sortimente de pizza şi întâmpinându-ne cu servicii oferite la cel mai înalt nivel de calitate. Fie că vrem să servim masa la birou, avem musafiri sosiţi neinvitaţi, organizăm petrecerea celui mic sau, pur şi simplu, nu avem dispoziţie să gătim, o pizza savuroasă şi bine coaptă, livrată rapid, caldă şi aburindă, va fi exact preparatul de care avem nevoie.

Secretul pizzei delicioase

Pizza este preparatul care combină într-un mod surprinzător ingrediente variate, texturi distincte şi arome speciale, este felul de mâncare care nu te lasă să te pierzi printre gusturi, ci te face să te răsfeţi cu fiecare dintre ele, tocmai datorită felului în care se împletesc. Cu toate acestea, unul dintre secretele unei pizza delicioasă, va fi blatul, atât ca textură, cât şi ca gust. Acesta nu trebuie să fie pregnant, pentru a nu conferi un gust de preparat de brutărie, dar nici insesizabil, ci trebuie să se constituie în liantul dintre topping-uri, iar acest lucru va fi posibil doar prin coacerea în cuptorul cu lemne.