Serviciile secrete sunt în tot și în toate. Politologul Alina Mungiu-Pippidi susține că protestele de miercuri au fost regizate de Doi și-un sfert, serviciul secret al Ministerului de Interne. 

ONG-urile care au scos ieri, la foc automat, sute de protestatari în stradă pentru a manifesta împotriva legii amnistiei și grațierii, sunt plătite de serviciile secrete.

Teoria șocantă aparține politologului Alina Mungiu-Pippidi care spune că are dubii că protestele ar fi organizate de societatea civilă și sugerează că protestarii ar fi de fapt mobilizați de serviciile secrete.

„Societatea civilă reală nu are capacitatea de mobilizare pe reţelele sociale de o asemenea amploarea şi cu o reacţie atât de rapidă. Sunt ONG-uri care iau bani mulţi şi sunt ataşaţi pe lângă un Doi şi-un sfert, de exemplu”, a spus politogologul într-o emisiune TV.

Pippidi susține că protestatarii care au manifestat împotriva exploatării de la Roșia Montană au primit un număr uriaș de amenzi, în vreme ce în cazul altor proteste, pe care le bănuiește că nu au pornit de la societatea civilă, nu au existat amenzi sau alte probleme.

Miercuri, în mai multe orașe din țară, și în București, sute de persoane au ieșit în stradă ca să protesteze față de intenția Guvernului Grindeanu de a emite o rodonanță de urgență privind grațierea unor persoane aflate în închisoare.