Atac fără precedent la adresa piesei care va reprezenta România la Eurovision în Portugalia. Fanii concursului nu au deloc cuvinte de laudă la adresa piesei  Goodbye interpretată de trupa The Humans. Fanii Eurovision sunt dezamăgiţi de alegerea românilor şi spun că pentru prima dată, România nu se va califica în finala de la Lisabona.

Piesa României este făcută praf de fanii înfocaţi ai Eurovision atât din România cât şi din alte ţări.

„O alegere oribilă!”, „Sunt de acord cu titlul piesei. La revedere!”, „Nu prindeţi finala”, sunt doar câteva dintre emsajele dure postate de fanii din toată lumea, la adresa piesei care va reprezenta România la Eurovision.

Şi lista de comentarii acide la adresa piesei românilor au continuat:

„O alegere oribilă! Îi pun pe ultimul loc. Feli ar fi fost excelentă pentru Eurovision Song Contest. România, ai făcut o mare greşeală.“

„Este chiar mai rău decât alegerea britanicilor. România, aţi făcut o preselecţie mai lungă decât viaţa lui Matusalem pentru asta?! Pentru asta?! Să vă fie ruşine. Acesta e un NU“

„Drăguţă cântăreaţă. Cântecul este uşor de uitat, indiferent cine îl urmează“

„Sunt de acord cu titlul piesei. La revedere!“

„Sunt dezamăgit de alegerea României. Erau cântece mai bune (Bună de iubit, Auzi cum bate)“

„Vom vedea România în afara finalei pentru prima oară. Reţineţi asta!“

„Nu e pe gustul meu, îmi pare rău. Dar baftă spre finală!“

Şi pe grupurile Eurovision România, fanii sunt extrem de duri la adresa câştigătorilor. Aceştia susţin că a fost un vot anti puştanii din Iaşi, Alexia şi Matei, susţinuţi frenetic de toţi copii din ţară.

S-a dus o campanie de vot anti Alexia şi Matei pentru ca cei mai tineri competitori să nu ajungă să reprezinte România. Şi era cât pe ce să se întâmple. S-au clasat pe locul doi la televot la o distanţă de doar 163 de voturi faţă de The Humans.

Inexplicabil este însă faptul că Feli nu a reuşit să câştige finala deşi era cea mai cunoscută astistă dintre cei 15 concurenţi. Artista s-a clasat abia pe locul 3 la televot. Atât de dezamăgită a fost Feli încât a anunţat că nu va mai participa niciodată la Eurovision România.

Cât priveşte şansele României de a se califica în finala Eurovision de la Lisabona din 12 mai, lucrurile sunt complicate ţinând cont de faptul că piesa nu este deloc wow, nu este uşor de reţinut şi nu iese în evidenţă cu nimic. România va evolua pe 9 mai, în finala a doua alături de: Australia, Danemarca, Norvegia, Moldova, Rusia, San Marino, Serbia, Olanda, Ungaria, Georgia, Malta, Muntenegru, Letonia, Polonia, Slovenia, Suedia şi Ucraina. Puncte vom primi sigur de la Republica Moldova, în rest, slabe şanse să primim puncte de la ţările nordice precum Suedia, Norvega, Danemarca, care se vor vota între ele masiv pentru a se califica toate trei în finală.

Aşadar, România, după foarte mulţi ani de prezenţă în finala Eurovision, are mari şanse să rateze calificarea la Lisabona.