Petru Alexandru Luncanu a reușit miercuri, o dublă victorie la turneul de tenis de la Sibiu. Românul s-a calificat în sferturi de finală atât la simplu cât și la dublu.

Petru Alexandru Luncanu, locul 570 ATP, venit din calificări, a reușit să se califice miercuri în sferturile de finală ale probei de simplu masculin de la Sibiu Open.

Luncanu s-a impus în trei seturi în fața francezului Maxime Chazal, locul 260 ATP, scor 6-4, 4-6, 6-3, după două ore și 15 minute de joc.

În sferturi de finală, Luncanu va juca cu bulgarul Dimitar Kuzmanov, locul 317 ATP. Accederea în sferturi la Sibiu îi asigură românului un cec în valoare de și 17 puncte ATP.

La câteva ore după această victorie, Luncanu s-a calificat în sferturi și la dublu masculin, alături de Victor Crivoi. Românii s-au impus în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 10-4, în fața perechii formate din Adrian Ungur și Vlad Victor Cornea. Pentru victoria de la dublu, Luncanu și Crivoi și-au asigurat un cec în valoare de 540 de euro și câte 17 puncte ATP fiecare.

În sferturi vor juca cu perechea formată din Victor Hănescu și Constantin Sturdza.

Din păcate, Victor Hănescu și Dragoș Dima au fost eliminați încă din primul tur la simplu masculin. Hănescu a cedat în trei seturi în fața ibericului Pere Riba, iar Dima în fața sârbului Dușan Lajovic, principalul favorit al competiției.