Petru Alexandru Luncanu, calificare fabuloasă în semifinale la turneul de tenis de la Sibiu

Petru Alexandru Luncanu a reușit vineri, să se califice pentru prima dată în carieră în semifinalele turneului de tenis ATP Challenger de la Sibiu. Românul l-a învins în trei seturi pe bulgarul Dimitar Kuzmanov.

Petru Alexandru Luncanu, venit din calificări, a reușit vineri, să acceadă în premieră în semifinalele turneului de tenis de la Sibiu.

Este cea mai importantă victorie a lui Petru Luncanu. Românul bifează astfel prima lui semifinală de simplu masculin într-un turneu de tenis ATP Challenger.

Luncanu a câștigat primul set cu bulgarul cu scorul de 7-5, după care a pierdut dramatic setul doi în tie-break deși a avut o minge de meci pe serviciul adversarului.

Pierderea la limită a setului doi l-a afectat pe român care și-a pierdut serviciul în debutul setului trei, fiind mai apoi condus cu 2-0. La 2-1, Luncanu a ratat o minge de re-break. A reușit în cele din urmă să facă re-break la 3-2, dar abia cu cea de-a patra minge. Egalarea scorului la 3-3 i-a dat aripi românului. Acesta a făcut un nou break la 4-3, după care a servit pentru calificarea în finală și de astă dată și-a făcut serviciul spre dezamăgirea tânărului jucător din Bulgaria.

În semifinale la simplu masculin la Sibiu Open, Petru Alexandru Luncanu va juca cu învingătorul din partida jucată de Gianluca Mager cu Miljan Zekic.

Pentru accederea în semifinale la Sibiu Open, Luncanu și-a asigurat un cec în valoare de 2130 de euro și 33 de puncte ATP. Aceste puncte îl vor propulsa de luni, cel puțin pe locul 435 mondial.

În sferturi de finală la Sibiu Open 2015 se mai află calificați și românii Adrian Ungur și Victor Crivoi.