Petronela Roxana Borha și Elena Meroniac au câștigat sâmbătă, medalia de aur în cadrul probei de kanoe-2, pe distanța de 1000 de metri, în cadrul Campionatelor Europene de la Racice din Cehia.

Petronela Roxana Borha și Elena Meroniac au dominat de la cap la coadă cursa, fiind cronometrate în 3 minute, 42 secunde și 22 sutimi.

Polonezele Karolina Naja și Beata Mikolajczyk au terminat cursa în 3 minute, 42 secunde și 52 sutimi, câștigând medalia de argint. Iar sârboaicele Milica Starovic și Dalma Ruzicic s-au clasat pe locul trei.

Cu 40 de minute înainte de această finală, Florentina Caminescu a intrat în posesia medaliei de argint a cursei de kaiac-1 1.000 m, fiind precedată de Franziska Weber (Germania), în timp ce medalia de bronz în această primă finală a competiției a revenit italiencei Irene Burgo.

Excelenta comportare din prima reuniune a finalelor acestor campionate continentale pentru delegația României, care își propusese în total 2 medalii, a fost completată de argintul cucerit de echipajul masculin de canoe-4 1.000 m, Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă și Ștefan Strat, un trofeu neașteptat, care, astfel, a depășit obiectivul propus la startul competiției încă de la primele întreceri pentru medalii.

În proba de kaiac-1 1.000 m, românul Constantin Mironescu s-a situat pe locul 9, titlul revenind germanului Max Hoff.

În proba masculină de canoe-2 1.000 m, campionii mondiali Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi au plecat din postura de favoriți, de pe culoarul 5, dar au cedat inexplicabil, ocupând ultimul loc (9) după o cursă câștigată de ucrainenii Dmitro Ianciuk și Taras Mișciuk.