România a fost furată ani de zile prin afacerea ”PETROMIDIA”. Marți seară, Digi 24 prezintă o anchetă despre această privatizare păguboastă, în cadrul campaniei ”România furată”.

Au trecut 15 ani de la privatizarea PETROMIDIA. Anunţată ca un succes al vremii, vânzarea singurei rafinării a României la Marea Neagră, a lăsat în urmă datorii de peste 600 de milioane de dolari. După amânări succesive de la plată, creanţa istorică s-a evaporat.

Digi24 trage linie peste înţelegerile politice negociate de Dinu Patriciu cu toate guvernele de după 2000 şi reconstituie cu ce a rămas statul din această afacere. Zece guverne au stat la masă, în ultimii 15 ani, cu Rompetrol. Unele au pierdut bani, altele timp. Guvernul Ponta pierde, în prezent, singura șansă de a mai obține integral cele 690 de milioane de dolari revendicate în 2010 în contul datoriei istorice a Petromidiei.

Care sunt personaje-cheie care au stat în spatele acestei înțelegeri, cine este sfătuitorul din umbră al premierului care a făcut-o posibilă, dar și ce mai speră să câștige Guvernul din restul acțiunilor la rafinărie pe care le scoate azi, din nou, la vânzare vedeți astăzi, la Jurnalul de Seară, de la 21.00, într-o nou reportaj-anchetă marca “România furată”.