Steaua București a pierdut în mod surprinzător, partida din Liga I, disputată cu Petrolul Ploiești pe Național Arena. 

Gigi Becali le-a purtat ghinion steliștilor. Prezent în loja oficială a Național Arena, la trei zile după ce a fost eliberat din închisoare, Becali nu le-a purtat noroc elevilor lui Gâlcă.

După o pauză de 15 ani, Petrolul Ploiești reușește să se impună din nou în fața Stelei, grație golului marcat în minutul 90 de Gevaro Nepomuceno.

Lipsiți de aportul „zidului galben”, din spatele porții lui Pecanha, ploieștenii au dictat ritmul în marea majoritate a primei reprize. După ce a zburdat pe teren, în urmă cu o săptămână, în Cupa României, Steaua a fost ținută la distanța de careul brazilianului, care a șomat preț de 45 de minute.

Fără Geraldo, Teixeira și Astafei, găzarii s-au mișcat curajos, iar Satli și Alcenat i-au testat vigilența lui Arlauskis prin șuturi din afara suprafeței de pedeapsă. Au fost, de altfel, singurele acțiuni notabile ale primei părți, câtă vreme Popa, Stanciu sau Țucudean nu au beneficiat de spații, în ultima treime, iar Tamuz, în cealaltă jumătate, de prea multe mingi utile pentru a le da de furcă lui Varela și Tamaș.

În tur, Steaua s-a impus cu scorul de 3-2. Petrolul și-a luat astfel revanșa atât pentru meciul din campionat, cât și pentru eliminarea din Cupa României (1-1 la Ploiești, 1-3 pe Arena Națională, săptămâna trecută).

Victoria Petrolului a venit în ziua în care antrenorul echipei, Mircea Rednic a împlinit vârsta de 53 de ani.

Noiembrie 1999 este data ultimului succes al Petrolului în Liga I într-o deplasare cu Steaua.

Steaua rămâne lider, cu 56 de puncte și micșorează diferența față ocupanta poziției secunde, ASA Tg. Mureș, care este la patru puncte de lider. Iar Petrolul revine pe locul trei, cu un total de 46 de puncte.