Incendiile devastatoare din Australia fac prăpăd şi în rândul faunei de pe continent. Potrivit estimărilor, peste un miliard de animale au murit arse de vii în incendiile care sunt scăpate de sub control.

Cele peste 200 de incendii din Australia fac prăpăd. Trei focare s-au contopit şi ard pe o suprafaţă cât a Manhattanului. Aproximativ 9000 de kilometri pătrați, adică suprafața cumulată a trei state federale americane, sunt cuprinşi de flăcări.

World Wide Found susţine că un miliard de viețuitoare au pierit deja în incendiile din Australia și numeroase altele ar putea muri în următoarele luni. Nu doar canguri, koala și alte mamifere au fost înghițite de foc, ci și păsări, lilieci, reptile, broaște.

În capitala Australiei, Canberra, locuitorii respiră “cel mai rău aer din lume”, după cum a fost clasificat, din cauza poluării cu fum, iar 24 de persoane au murit deja în incendii.

Imagini terifiante cu mii de dacavre de canguri și urși koala au fost filmate pe o șosea din statul australian New South Wales.

Cadavrele de canguri și urși koala sunt împrăștiate pe un câmp din apropierea șoselei.

În ultimele zile, imagini devenite virale în care pot fi văzuţi koala însetaţi şi epuizaţi care beau apă din sticle oferite de ciclişti sau de şoferi au generat un interes imens la nivel mondial cu privire la impactul incendiilor de vegetaţie din Australia asupra animalelor sălbatice.

Până în prezent, o suprafaţă de peste 7 milioane de hectare, cât suprafaţa Cehiei, a fost mistuită de flăcări de la debutului sezonului incendiilor, în luna septembrie 2019.

Pentru că situația este dramatică, în doar 48 de ore au fost adunate donații de peste 480 de milioane de dolari.

Printre vedetele care au avut contribuții generoase se numără actrița australiană Nicole Kidman și cântăreața americană Pink.