După 92 de zile de război crâncen în Ucraina, soldat cu zeci de mi de morți, armata rusă ține ostatici peste 8000 de ucraineni în  Donbas.

8.000 de prizonieri de război ucraineni ținuți în autoproclamatele republici Lugansk și Donețk, susținute de Rusia, a declarat joi oficialul de la Lugansk, Rodion Miroshnik, citat de agenția de presă Tass, potrivit Reuters.

„Sunt o mulțime de prizonieri. Desigur, sunt mai mulți dintre ei pe teritoriul Republicii Populare Donețk, dar avem destui și aici, iar acum numărul total este undeva în jur de 8.000. Sunt mulți și literalmente numărul crește în fiecare zi”, a spus Miroshnik.

Potrivit Armatei ucraineene, 40 de orașe din regiunea Donbas sunt bombardate în continuare de ruși.

Armata rusă vrea să cucerească Sievierodonețk, un obiectiv militar cheie.

Armata ucraineană spune că a respins 10 atacuri și a distrus tancuri și drone rusești.

Zelenski a făcut un apel către Occident pentru mai multe arme.

Rusia spune că va debloca porturile ucrainene pentru a permite exporturile de cereale, dar cere în schimb să fie ridicate sancțiunile internaționale.

Între timp, Rusia se pregătește să adopte o lege nouă care le-ar permite autorităților să confiște filialele locale ale companiilor străine care se retrag de pe piața rusească.

Legea confiscării proprietății investitorilor străini, care ar putea intra în vigoare în următoarele săptămâni, va permite Rusiei să intervină acolo unde consideră că există un pericol pentru industrie și pentru locurile de muncă.

Rusia nu a reușit să atace orașele Mykolayivka și Krivoi Rog, precizează armata ucraineană, adăugând că trupele de invazie și-au concentrat eforturile pentru a prelua controlul total asupra orașului Lyman din Donețk.