Vineri, 24 aprilie, fanii sportului electronic au venit încă de la primele ore ale dimineții ca să fie siguri că nu ratează deschiderea ușilor DreamHack Bucharest 2015.

Peste 8.000 de pasionați au asistat la turneele mari precum PGL CS:GO Championship Series, Star Ladder, PGL Tavern Tales, și-au întâlnit youtuberii favoriți la Stream Area, s-au confruntat în concursuri 1v1 sau alături de prieteni în zona BYOC (Bring Your Own Computer).

În cadrul meciului inaugural al PGL CS:GO Championship Series, Fnatic n-a avut nicio șansă în fața celor de la Team SoloMid, pierzând doua partide consecutiv, cu 16-12, respectiv 16-13. În a doua întâlnire a zilei, Team EnvyUs și Ninjas in Pyjamas au avut unul dintre cele mai lungi meciuri din istoria CS:GO profesionist până aproape de miezul nopții.

În turneul de Dota 2 de pe scena Star Ladder StarSeries XII situația este încă indecisă în cazul multor echipe, cu excepția celor de la London Conspiracy, care au fost eliminați din competiție.

La PGL Hearthstone Spring Tavern Tales s-au luptat 32 de jucători pentru trecerea în etapa următoare. Dintre aceștia, 16 au fost deja eliminați, cei rămași urmând să-și continue lupta pentru marele premiu în rundele eliminatorii unde îi vor întâlni și pe cei opt jucatori invitați.

Sâmbătă, în a doua zi DreamHack Bucharest 2015, pe scena PGL vor defila cosplayerii spre deliciul și admirația publicului amator de personaje costumate ca-n jocurile video, dar și sub atenta observare a unui juriu internațional. Fanii cosplay vor avea însă ocazia să-și facă și statuie purtând costumele la standul partenerului Nescafe, prin intermediul unei imprimante 3D.

Tot în a doua zi, în cadrul PGL CS:GO Championship Series vor avea loc meciurile din fazele eliminatorii si meciul pentru locul trei. Printre favoriții la obținerea unui loc în Marea Finală se numără Team SoloMid.

Și pe cea de-a doua mare scenă de la Sala Polivalentă vor fi confruntări la DotA 2, în turneul internațional Star Ladder. Duminică vor avea loc finalele tuturor competițiilor și se vor decide câștigătorii premiilor care au ajuns la o valoarea totală de aproape 300.000 de euro.

DreamHack Bucharest