Mobilizare masivă a pompierilor şi medicilor la cel mai mare accident în lanţ produs pe o autostradă din România. Peste 160 de pompierşi şi peste 40 de salvări au intervenit la carambolul care a cuprins 52 de maşini şi 146 de persoane.

Codul roşu de intervenţie activat la ora 7,40 dimineaţa, a mobilizat resursele medicale și a forțelor de intervenție din 3 județe, la fața locului, respectiv ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Ialomița, pe lângă echipajele ISU Constanța.
Peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenți, cu 5 autospeciale de stingere, 5 autospeciale de transport personal și victime multiple, 18 ambulante SMURD tip B, 3 ambulante SMURD terapie intensiva mobila, 17 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanță, un punct mobil avansat, 6 autospeciale pentru descarcerare, un punct mobil de comandă, din Județul Constanta, Ialomița, Călărași și București-Ilfov, dar și un elicopter SMURD.

Echipaje din Constanța, Călărași, Ialomița și București-Ilfov au intervenit pe A2, în zona Medgidia! În carambol au fost implicate zeci de mașini, iar 32 de persoane au primit asistență din partea echipajelor medicale, numai 16 dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești.

Numărul mare de persoane implicate a impus alocarea unui număr mare de resurse și activarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat începând cu ora 11:00.

Accidentul în lanţ a fost anunțat printr-un apel la 112, un accident rutier pe autostrada A2, în patru zone cuprinse între km. 172-183.
După evaluarea medicală a persoanelor implicate în accident , 57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 16 au fost transportate la spital (7 copii) și alte 41 de persoane au fost asistate medical la locul evenimentului.