Ediția a 8-a a competiției de mountain bike “Geiger MTB Challenge” desfășurată duminică la Sibiu a reunit la start peste 350 de sportivi profesioniști și amatori. Sâmbătă, deși a plouat, 60 de copii s-au întrecut pe traseul special amenajat pentru ei în Parcul SubArini și putem spune că am vazut un real progres și aici, semn că acest sport își construiește un viitor în România.

Traseul lung în lungime totată de 93 km cu o diferență de nivel acumulată de 3.500m a fost catalogat și în acest an de către cei care l-au parcurs ca fiind cel mai greu și mai complex din România. Cei mai mulți au fost de acord că motto-ul “Eroii sunt condamnați să sufere înainte de a învinge” definește cel mai bine această competiție. Pentru al doilea an consecutiv competiția a fost câștigată de Marton Blaszo, campionul Ungariei în proba de mountain bike maraton, care a declarat la final că Geiger MTB Challenge este printre competițiile sale favorite și revine cu plăcere în fiecare an. Podiumul a fost completat de Attila Madaras (Ideal Geiger Team) și Robert Dobai (NoMad Merida CST), iar pe locurile 4 și 5 au terminat Arpad Kelemen (NoMad Merida CST) și Tudor Oprea (Ideal Geiger Team). În competiția rezervată amatorilor s-a impus sibianul Andrei Ianoș, urmat de Daniel Roșioru și Marius Ionașcu.

Pe traseul scurt (50km, 1350m diferență de nivel) cel mai rapid a fost Cosmin Colibă (Bike Mania) urmat de Bogdan Duca (Bike Mania) și Attila Malnasi (Giant Team Romania). La amatori pe același traseu scurt s-a impus Silviu Manea acompaniat fiind pe podium de Ștefan Morcov și Timotei Păcurar.

În competiția fetelor Irina Dumitru (BikeXpert Racing Team) urmată fiind de Suzzane Hilbert și Doina Țiței ambele de la NoMad Merida CST.

După încheierea celor 3 etape la Sibiu au fost definitivate clasamentele generale ale Triadei MTB 2015, cea mai importantă serie de competiții de mountain bike din Romania. Câștigătorul acestei ediții este Tudor Oprea (Ideal Geiger Team) care i-a devansat ca număr de puncte pe Arpad Kelemen (NoMad Merida CST) și Attila Madaras (Ideal Geiger Team).

Competiția a fost organizată de Clubul Sportiv Pro Cycling cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu sub egida Federației Române de Ciclism.

podium sibiu