Finala Eurovision 2015, organizată sâmbătă seară la Viena în Wiener Stadthalle, a fost urmărită în direct de peste 195 de milioane de telespectatori din 45 de țări, inclusiv din China.

Cea de-a 60-a ediție a Eurovision Song Contest a doborât record după record. Eurovisionul a intrat în Cartea recordurilor drept cel mai longeviv concurs tv muzical din lume, finala de sâmbătă a avut în premieră 27 de țări participante iar show-ul a fost transmis live în 45 de țări.

Peste 195 de milioane de telespectatori din 45 de țări au urmărit sâmbătă seară, finala Eurovision 2015, de la Viena, stabilind astfel un record de audiență pentru competiția europeană.

Pentru prima dată în istorie, China a transmis live finala Eurovision.

În România, TVR 1 a fost lider de audiență cu finala Eurovision, care a fost urmărită în intervalul 22.00-02.00, la nivel național  de 1.015.000 persoane.

Prestația trupei Voltaj, de pe scena Eurovision, a fost urmărită în România, în intervalul 23.40-23.44, de  1,18 milioane de persoane din întreaga țară.

Finala Eurovision 2015 a fost câștigată de Måns Zelmerlöw din Suedia, cu piesa “Heroes”, cu un total de 365 de puncte.

Pe locul al doilea în clasamentul final s-a situat reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, care a interpretat melodia “A Million Voices”, în timp ce Italia a ocupat locul al treilea.

România s-a clasat pe locul 15, cu un total de doar 35 de puncte.

A fost pentru prima dată când în finală s-au aflat 27 de țări: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.