Turneul Internațional de Bowling din România deschide competiția la București cu un dublu record: peste 150 de jucători înscriși din 16 țări. Premii de 25.000 de euro puse în joc la cea de-a șasea ediție a IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO).

IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, desfășurat sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), deschide competiția la IDM Club Bucureşti, cu un număr record de 150 de jucători înscriși, din 16 țări, și devine astfel cel mai important turneu de bowling din Europa de Est.

La cea de-a șasea ediție IBIBO, care se va desfășura în intervalul 04 – 11 octombrie 2015, sunt puse în joc premii de peste 25.000 de euro.

„Ediția de anul acesta a Turneului Internațional IDM Bucharest International Bowling Open va fi cea mai dificilă de până acum. Pe lângă numărul record de jucători înscriși, pentru prima oară în România, vom avea o ungere foarte dificilă a pistelor, cu un pattern de tip sport, specifică celor mai renumite competiții internaționale. Ne așteptăm să participăm la un spectacol veritabil, în cadrul celui mai bun turneu de bowling din Europa de Est, care menține România pe harta competițiilor profesioniste de bowling”, declară Dragoş Tigoianu, managerul echipei de organizare a IBIBO 2015.

În turneul din acest an, sunt înscriși numeroși jucători de top, inclusiv trei dintre cei patru campioni ai edițiilor de până acum: Bjorn Rudshagen, campion european și multiplu campion național al Norvegiei și câștigătorul ultimelor două turnee IBIBO, precum și Paul Stott și Giannis Stathatos. Barry Foley, jucătorul numărul unu al momentului din Irlanda și Or Aviram, campionul Israelului, vor fi prezenți la IBIBO 2015. Thomas Larsen, jucător de top, pe locul 24 la nivel european în acest moment, participă în premieră la  competiție.

Din România, și-au anunțat participarea peste 70 de jucători, dintre care șapte fac parte din lotul național de bowling. Romeo Gagenoiu, membru al echipei naționale de bowling și multiplu campion național, la individual și pe echipe, este favorit în finala din acest an a competiției.

Câștigătorul IBIBO 2015 este premiat pe 11 octombrie, la IDM Club Bucureşti

Turneul internaţional de bowling IDM Bucharest International Bowling Open are două categorii de participanți: A (clasă profesionistă) şi B (clasă semiprofesionistă), în funcția de media de joc a fiecărui participant. În categoria A sunt prezenţi jucătorii cu medii foarte mari (între 180 şi 300 de popice), iar în ceea ce privește clasa jucătorilor semiprofesionişti, media de joc este de 180 de popice.

Turneul de anul acesta se bucură de sprijinul unor companii importante la nivel mondial în producerea și furnizarea de echipamente dedicate acestui sport, precum Kegel, Sivissidis, 900 Global și Storm. Lista partenerilor și susținătorilor turneului de bowling cuprinde în acest an următoarele companii: Dacia, Renault, Nissan, First Advertising și Serus România.

Finala turneului IBIBO va avea loc duminică, 11 octombrie, începând cu ora 20:00 și va fi transmisă în direct de Sport.ro. Accesul spectatorilor este liber pe tot parcursul turneului.