Peste 1000 de persoane au protestat duminică, în București, cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea, pe care-l consideră vinovat de moartea polițistului Bogdan Gigină, cel care pe 20 octombrie îi asigura escorta în coloana oficială, moment în care a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată de lucrătorii unei companii de gaze, pe strada Știrbei Vodă din Capitală.

Protestatarii s-au adunat în Piața Universității din București, apoi au pornit în marș către sediul Ministerului de Interne, iar de aici au ajuns în fața Guvernului României.

Înarmați cu pancarte, cu mesaje anti-Oprea, protestatarii au scandat lozinci împotriva vicepremierului prin care îi cereau demisia.

„Jos Oprea”, „Demisia”, „Ruşine să vă fie” şi „Interesul naţional nu e Oprea la ciolan!”, scandau protestatarii.

Manifestanţii s-au întors la Universitate, unde au încheiat protestul, după aproape patru ore, aceştia spunând că ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, nu trebuie să uite că Piaţa Universităţii îi aşteaptă demisia.

Protestul a fost organizat în centrul Capitalei  pentru a-i cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea, după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit în timp ce însoţea coloana oficială a ministrului de Interne.

Circa 100 de motociclişti din Cluj,Satu Mare, Maramureş, Alba, Târgu-Mureş s-au adunat, duminică, începând cu ora 15.30 la Sala Sporturilor Horia Demian din oraş pentru a participa la marşul comemorativ dedicat lui Bogdan Gigină, poliţistul care a decedat într-un accident survenit în timp ce însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea.

Pe 20 octombrie, poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pe mijlocul Străzii Ştirbei Vodă, iar la câteva ore de la acest accident a murit în urma rănilor grave suferite.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au anunțat duminică că au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.