Oamenii de știință sunt în alertă întrucât luna viitoare, un obiect misterios va zbura pe deasupra Pământului. Specialiștii NASA nu au reușit să afle despre ce obiect este vorba.

Un obiect astronomic extrem de neobișnuit, crează neliniște pe plan mondial.  Cercetătorii de la NASA nu au reuşit să afle despre ce este vorba, relatează IFL Science.

Obiectul denumit 2016 WF9 a fost observat în cadrul proiectului NEOWISE al NASA, pe data de 27 noiembrie 2016. Cercetătorii susţin că ar putea avea cel puţin 1 kilometru lăţime. Cel mai mult se va apropia de Pământ pe 25 februarie, ajungând la o distanţă de 51 de milioane de kilometri.

Obiectul a provocat confuzie printre cercetătorii de la NASA, deoarece aceştia nu ştiu dacă este vorba despre un asteroid sau o cometă. În general, asteroizii au o compoziţie mult mai pietroasă şi metalică, în timp ce cometele au încompoziţia lor gheaţă, notează IFL Science.

,,2016 WF9 ar putea fi o cometă. Acest obiect ilustrează faptul că limita între asteroid şi cometă este foarte mică,’‘ susţine James Bauer din cadrul NASA.