Simona Halep, proaspăt încoronată Regină la Roland Garros, va intra de luni, în cea de-a 33-a săptămână ca lider mondial în tenisul feminin. Simona este cea de-a doua româncă din istorie care reuşeşte să câştige celebrul turneu de la Paris.

La Roland Garros, Simona Halep a jucat 658 de minute în cele opt partide jucate, reuşind să câştige 16 seturi şi să piardă doar patru.

În anul 2010, Simona Halep a intrat pentru prima dată în top 100 jucătoare la nivel mondial, iar trei ani mai târziu, în 2013, Halep a câștigat primul ei turneu WTA – la Nurnberg în Germania.

De patru ani de zile, Simona Halep se află fără întrerupere, în top 10 mondial, fiind cea mai constantă jucătoare din ultimii patru ani.

31 de finale a jucat Simona Halep în cariera sa și a cucerit 17 titluri, printre care cel de la Roland Garros.

Simona Halep a jucat până în prezent patru finale de Grand Slam: trei la Paris: 2014, 2017 şi 2018, şi una la Australian Open: 2018.

Simona Halep este singura jucătoare care a jucat ambele finale ale primelor două Grand Slamuri din 2018.

Simona Halep are semifinale jucate şi la Wimbledon şi US Open.

Peste  25 de milioane de euro a câştigat Simona Halep din tenis. Este prima tenismenă din România care acumulează atâţia bani din tenis.

Graţie celor 2000 de puncte primite la Roland Garros, Simona Halep rămâne pe locul unu mondial până la Wimbledon şi în funcţie de ceea ce va face la Londra, românca are şanse să intre în top 10 all time, jucătoare care au fost lider mondiali, după numărul de săptămâni în care a fost number one.