Performanţă uriaşă reuşită de un român la Australian Open. Filip Jianu e în semifinale la juniori

Filip Cristian Jianu a reuşit o performanţă uriaşă la Australian Open 2019. Românul s-a calificat în semifinalele probei de simplu masculin rezervată juniorilor. Miercuri, românul s-a calificat în semifinale la dublu masculin unde face pereche cu Nicolas Alvarez Varona din Spania.

Filip Cristian Jianu în vârstă de 17 ani, prezent în premieră la Australian Open, reuşeşte să scrie istorie pentru tenisul masculin românesc. Sportivul este aproape de a juca prima sa finală de Grand Slam.

Joi dimineaţă, Filip Jianu s-a calificat în semifinale după ce l-a învins în trei seturi, scor 7-6(7-5), 4-6, 6-2, pe americanul Cannon Kingsley, după doar o oră şi 39 de minute de joc.

În semifinale la simplu va juca cu îinvingătorul sfertului de finală disputat de Emilio Nava cu Jiri Lehecka. Pentru accederea în semifinale la simplu, românul are asigurate 180 de puncte din partea organizatorilor, care-l vor ajuta să urce în clasamentul ATP.

Filip Cristian Jianu, născut în Bucureşti, a fost cel mai sus pe locul 1.097 ATP, în decembrie 2018, iar în carieră a câștigat, conform statisticii ATP, 3.410 de dolari.