Raluca Strămăturaru scrie istorie pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă din Correa de Sud. Românca s-a clasat pe locul 7 în proba de sanie.

În vârstă de 32 de ani, Raluca Strămăturaru a obţinut, marţi, cel mai bun rezultat al delegaţiei României la actuala ediţie a JO de la Pyeongchang.

Românca s-a clasat pe locul 7, în proba de sanie, unul dintre cele mai bune din istoria participărilor sportivilor tricolori la olimpiadele de iarnă.

Clasată pe locul 10 după primele două manşe care au avut loc luni, sportiva română a reuşit să mai urce un loc, în manşa a treia, iar în finală a reuşit un timp de 46, 681 de secunde, la 233 de miimi de secundă de medaliata cu aur, obţinută de germana Dajana Eitberger (46.448)

Medalia de argint i-a revenit unei alte germane, Natalie Geisenberger (46.498) iar cea de bronz sportivei canadiene Alex Gough (46.574).

România nu a mai obţinut o asemenea clasare de la JO din 1994, de la Lillehammer, când, tot în proba de sanie, la dublu, Ioan Apostol şi Liviu Cepoi, terminau pe aceeaşi poziţie.

Şi echipa de sanie a României a obţinut o performanţă foarte bună. s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de iarnă, la finele probei disputate joi seara. Cursa ştafetei a fost una extrem de spectaculoasă şi a implicat sportivii din simplu, o fată şi un băiat, şi dubloul masculin. România a fost reprezentată de Raluca Strămăturaru şi Valentin Creţu la simplu, respectiv Cosmin Atodiresei şi Ştefan Muşei la dublu.

Raluca Strămăturaru: ”A fost super, ne bucurăm că am putut să facem manşele pe care ni le-am propus. Manşele au fost curate şi timpul bun”.

Valentin Creţu: ”Este cel mai frumos sentiment să concurăm ca o echipă. Concentrarea este triplă, pentru că este şi responsabilitatea noastră, şi a celor din echipă. Este cel mai frumos sentiment la sosire, când putem vedea că ceea ce am făcut în ultimele 40 de secunde au fost de bun augur şi totul a fost bine”.

Ştefan Muşei: ”Ceea ce s-a întâmplat în această seară, cu acest loc 10, este un plus pentru noi şi un prim pas, fiind prima noastră participare”.

Cosmin Atodiresei: ”A fost frumos, sperăm să mergem în aceeaşi formulă mai departe şi să reprezentăm România la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice”.

Podiumul a arătat astfel: 1. Germania, 2. Canada, 3. Austria. În competiţie au fost 15 echipaje.