În ediţia din 6 iunie, Cristi Tabără şi echipa sa vizitează castelul Huniazilor şi admiră frumuseţile Munţilor Retezat. Emisiunea se difuzează de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

Legende medievale cu cavaleri, domniţe, menestreli şi vampiri – aceasta este o parte din oferta ediţiei de sâmbătă a emisiunii Exclusiv în România, filmată în împrejurimile Hunedoarei. Cristi Tabără şi echipa sa îşi aşteaptă din nou prietenii în faţa micilor ecrane pe 6 iunie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

În această ediţie ajungem la castelul Huniazilor, unde întâlnim un personaj unic, pe numele său Dacre Stoker, nimeni altul decât stră-strănepotul celebrului Bram Stoker, autorul romanului Dracula. El a venit la castelul Corvinilor pentru a participa la Dracula Fest, dar şi pentru a încerca să îndrepte, în ochii publicului american, imaginea României, deformată de scrierile stră-străbunicului său. Cronicarul Tabără, originar din Ţara Crişurilor, va încerca să afle toate poveştile din jurul legendarului autor…

În timp ce Cristi Tabără se află la Castelul Huniazilor, ceilalţi membri ai echipei Exclusiv în România descoperă Cetatea Colţ din Râu de Mori, legată atât de coroana Marii Britanii, cât şi de romanele lui Jules Verne. Admirăm alături de ei Retezatul de sus, dintre ziduri şi pornim către el pe un drum nu tocmai uşor, dar care merită tot efortul. Ne bucurăm de priveliştea cascadei Lolaia şi ajungem la cabana Genţiana. Drumurile îi poartă apoi către vestitele lacuri glaciare, dintre care Bucura este cel mai întins din ţară, iar Galeşu… probabil cel mai frumos. Aflăm lucruri interesante despre flora unică în lume a masivului, trecem pe poduri improvizate peste şuvoaie dezlănţuite, adaugăm puţină adrenalină cu o porţie de escaladă asistată de Salvamont şi facem cunoştinţă cu Monti, jumatate câine – jumatate lup.

În fine, la o porţie de clătite cu dulceaţă de afine din pădure şi cu sirop din muguri de brad, aflăm concluzia emisiunii: niciodată Retezatul nu e mai frumos decât primavara, când brânduşele ies prin zăpadă şi când apele înspumate inundă potecile.

Exclusiv in Romania_un scutier a fost innobilatExclusiv in Romania - dracula