Pro TV va difuza începând din 9 martie, timp de trei luni, reality show-ul ”Ferma vedetelor”, la care vor participa 12 vedete autohtone ce se vor bate pentru premiul de 50.000 de euro.

12 vedete vor fi puse să locuiască împreună, timp de trei luni de zile, la o fermă izolată din România, unde vor munci din greu pentru a-și câștiga existența, fără să aibă parte de curent electric, internet și alte facilități din lumea modernă.

Pro TV a ales să trimită la Fermă pe: Ștefan Stan, Vica Blochina, Augustin Viziru, Oana Radu, Dima Trofim, Ionuț Iftimoaie, Ștefan Stan, Tudorel Filimon, Dan Helciug, Mioara Velicu, Doinița Oancea, Corina Drăgulescu și Cristina Cioran.

Cele 12 vedete vor trebui să locuiască, timp de 3 luni, izolaţi la o fermă dezafectată, în condiţiile de trăi de acum 100 de ani: fără electricitate, fără apă caldă, fără gaze, fără un minim de confort din lumea modernă. Ei vor trebui să muncească la fermă și să o facă funcțională.

Iulia Vântur va prezenta emisiunea, ajutată de Mentorul Fermei, Nea Rață.

Timp de trei luni, cele 12 vedete concurente vor fi iniţiate în tainele agriculturii şi traiului la ţară de către Mentorul Fermei, un om cu experienţă, care şi-a petrecut întreaga viaţă trăind din roadele pământului, îngrijind animale domestice.

Iulia şi Nea Rată le vor da concurenţilor sarcini, sfaturi şi le vor recompensa muncă cu diverse obiecte sau avantaje de care au nevoie pentru a pune fermă pe picioare. Pentru munca depusă, cei 12 concurenți vor primi bănuţi cu care îşi pot cumpăra cele necesare de la vânzătorul ambulant care îi vizitează o dată pe săptămâna.

Concurenţii vor trebui să se organizeze, să se gospodărească şi să înveţe să locuiască împreună.

Concurenţii se vor confrunta atât cu probe săptămânale date de Mentorul Fermei, cât şi cu probe zilnice. În fiecare săptămână, doi dintre concurenţi vor intra la duel pentru a se lupta să îşi păstreze locul în concurs, însă unul dintre ei va părăsi competiţia.

Lunea este ales fermierul săptămânii – unul dintre concurenţi care va fi responsabil cu organizarea celorlalţi şi îndeplinirea cu succes a sarcinilor date de Nea Rată şi de Iulia Vântur. El va avea parte de un tratament special, va avea un spaţiu doar al lui, cu un pat mare în care va dormi singur, restul fiind nevoiţi să doarmă câte doi în pat. Toată săptămâna el le va spune celorlalţi colegi ce trebuie făcut şi ei vor trebui să execute.

Marţea, fermierul săptămânii va trebui să aleagă cine vor fi slugile săptămânii, o femeie şi un bărbat, dintre concurenţi, care vor trebui să facă curat, mâncare pentru toţi cei 12 şi să aibă grijă de casă toată săptămâna.

Miercurea, fermierul săptămânii va alege care dintre cele două slugi va intra la duel.

Joia este ziua decisivă: dacă este aleasă femeia, va trebui să aleagă cu ce concurentă se duelează, dacă este ales bărbatul va trebui să aleagă un concurent pentru a se lupta la duel.

Vinerea cei doi duelişti vor dormi în două case separate, departe de fermă pentru a se pregăti, a-şi aduna toate forţele pentru ziua de sâmbătă când are loc duelul.

Probele cu care se vor confrunta la duel sunt diverse şi le vor stimula atât îndemânarea, forţă fizică, cât şi inteligenţă. Cel care pierde va trebuie să lase o scrisoare pentru colegii săi în care să nominalizeze cine va fi fermierul săptămânii următoare.

La sfârşitul celor 3 luni ferma trebuie să fie funcţională şi productivă, iar sarcina această le revine vedetelor care au acceptat provocarea formatului şi lupta zilnic pentru titlul de Marele Fermier şi marele premiu de 50.000 de euro.