Paul Christian Tutunaru a dat lovitura carierei în cadrul circuitului de tenis al RTP. Duminică, 20 august 2023, tânărul jucător din București, a produs marea surpriză la turneul RTP 500 TENIS CUP unde s-a impus în finală în fața lui Sorin Păuna.

Paul Christian Tutunaru, desemnat al optulea favorit al turneului RTP 500, a reușit să producă marea surpiză a competiției. A câștigat turneul de categorie RTP 500 după cinci victorii fabuloase și după ce în sferturi l-a invins pe liderul RTP, Luchian Cincu iar în semifinale s-a impus în mod miraculos în fața debutantului în circuit, Andrei Tiberiu Constantinescu, un jucător extrem de puternic și talentat. În finală, deși știa că dacă se impune, va promova la nivel RTP 1000, și-a jucat șansa în mod onest și a dat totul pe teren, în ciuda crampelor musculare la mâna dreapă și piciorul drept. S-a impus cu 4-1, 4-1 în fața lui Sorin Păuna, bifând astfel cel mai mare succes al său la RTP.

Din cauza caniculei, înainte de a juca semifinala, Paul Tutunaru declara că așteaptă să-l bată adversarul să poată merge acasă. Însă sorții au fost de partea lui. Pentru această performanță incredibilă, Paul Tutunaru a fost recompensat cu un premiu în valoare de 250 lei, un voucher RTP de 50 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și 5 batoane de ciocolată de la Heidi. În plus, a mai primit și un Voucher RTP de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP cât și celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de Șosete. Trofeul RTP 500 va fi personalizat cu numele său.

Titlul de azi, vine după cel cucerit în 12 februarie 2023, la turneul RTP 100, când în finală l-a învins pe Dănuț Matei.

Sorin Păuna a bifat a doua finală RTP 500, consecutivă, după cea pierdută în 18 iunie 2023 în fața lui Radu Ionescu. Semifinala epuizantă, jucată pe caniculă, contra brașoveanului Florin Poțincu, terminată în super tie break cu 15-13, l-a istovit de energie iar în finală nu a mai avut puterea de a se impune. La ceremonia de premeire,Sorin Păuna a declarat că este mulțumit de rezultat și că și-a atins obiectivul pentru acest turneu, acela de a juca finala. Pentru a doua sa finală RTP 500 din carieră, Sorin Păuna a fost recompensat cu 200 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 30 lei voucher RTP și 5 batoane de la Heidi. Trofeul de finalist RTP 500 va fi inscripționat cu numele său.

29 de jucători au participat la turneul RTP 500 TENIS CUP de duminică, 20 august 2023, găzduit de Club Sportiv Galaxy din Bucureșt, iar trei jucători și-au făcut debutul la RTP: George Cărpușor, Daniel Enceanu și Tiberiu Andrei Constantinescu care a reușit să acceadă în semifinale.