Ai avut o zi grea la serviciu și vrei să te relaxezi cât mai repede? Nimic mai simplu! Încearcă să aplici metodele de mai jos si, cu siguranță că, la finalul lor, te vei simți mai fericit și vei zâmbi mai mult.

Inspiră și expiră

Acordă-ți câteva minute doar ca să respiri corect. Inspiră și expiră în serii. După fiecare serie, ia o pauză scurtă de 10-20 de secunde. Apoi reia tot procesul. O să observi că inspirațiile, expirațiile și pauzele te vor ajuta să nu te mai gândești la nimic și vei simți cum elimini stresul, puțin câte puțin. De asemenea, încearcă să zâmbești cât mai mult în timpul exercițiilor de respirație, ca să eliberezi și mai mult de gândurile negative.   

Fă o baie caldă

O baie sau un duș „spală” stresul și descrețește frunțile. Folosește o spumă lichidă sau niște uleiuri esențiale dacă vrei să-ți îmbogățești experiența. Când ești în baie, alege să nu te gândești la nimic. Doar bucură-te de căldura apei și de moment. Încearcă să te speli cu apă cât mai fierbinte, dar ai grijă să nu te arzi. Apa fierbinte accelerează circulația sângelui în organism și astfel, permite mușchilor să se relaxeze.

Continuă cu un masaj

După baie, cel mai indicat ar fi să continui procesul de relaxare cu o sesiune de 15-20 de minute de masaj. Propriul scaun de masaj profesional sau o vizită într-un salon specializat sunt două variante la care poți apela cu încredere. Dacă ai un fotoliu de masaj acasă, tot ceea ce trebuie să faci este să te bucuri de programele și funcțiile multiple de care dispune un astfel de aparat. Fotoliile de mesaj moderne tratatează durerile de spate, umeri, gat si maini, contribuie la îmbunătățirea sănății posturale și relaxeaza corpul. De asemenea, unele fotolii de masaj îți permit, ca în timpul celor câteva zeci de minute de terapie, să asculți muzică. Este suficient să-ți conectezi fotoliul, prin bluetooth, la telefonul inteligent, tabletă sau laptop și apoi te vei putea bucura de muzica favorită.

Comandă-ți sau pregătește-ți mâncarea preferată

În funcție de cât timp liber ai la dispoziție, alege să comanzi sau să-ți pregătești una dintre mâncărurile tale preferate, dar ai grijă să nu fie un fel foarte sățios. Dacă nu știi pentru ce să decizi, poate ar fi bine să încearci o porție de paste cu legume, o supă răcoritoare sau o salată cu multe semințe. O mâncare ușoară, bogată în culori, vitamine și minerale, îți va consolida starea de bine și va duce relaxarea ta la un alt nivel.

Sursa foto: pixabay.com