Patricia Ţig s-a calificat marţi, în optimile de finală ale turneului Thailanda Open, după o partidă dramatică câştigată în faţa chinezoaicei Yafan Wang, locul 56 mondial şi favorită numărul şase la turneul din Thailanda.

Patricia Ţig, locul 105 mondial, a câştigat primul set cu 6-1, apoi l-a cedat pe al doilea cu 1-6, iar în setul decisiv s-a impus în tie-break, cu 7-6(7-5), însă după un moment tensionat şi controversat din cauza unei decizii greşite de arbitraj.

Ţig a condus cu 3-0 şi 4-1 în tie-break, apoi a fost egalată de chinezoaică la 4-4, scor la care mingea româncei a fost dată afară de arbitrul de linie. Ţig a contestat decizia şi reluarea vidfeo i-a dat dreptate, mingea a prins tuşa. Arbitra a decis rejucarea punctului, lucru care a nemulţumit-o pe româncă care i-a reproşat arbitrei că nu e vina ei şi că adversara sa a lovit mingea.

A venit supervisiorul şi degeaba, după câteva minute de discuţii tenisonate, arbitrul nu şi-a schimbat decizia şi Ţig a servit din nou şi de astă dată şi-a câştigat punctul. Chinezoaica a egalat la 5-5 după care a făcut dublă greşeală. Patricia a urmat la serviciu şi a închis tie-break-ul cu 7-5, după două ore şi 13 minute de joc.

În optimi, românca va juca cu chinezoaica Xiaodi You, locul 210 mondial. Pentru accederea în optimi, Ţig şi-a asigurat un cec în valoare de 3600 dolari şi 30 de puncte WTA.

Graţie acestei victorii, Patricia Ţig revine în Top 100 mondial, urcând până pe locul 96 WTA.