Patricia Țig s-a calificat în sferturi la Madrid și a intrat în premieră top 100 mondial

Patricia Țig s-a calificat în sferturi la Madrid și a intrat în premieră top 100 mondial
loading...

Patricia Țig s-a impus miercuri seară, în două seturi, scor 6-3, 6-4, în fața americancei Madison Keys, în optimi de finală la Madrid și grație celor 215 puncte cucerite, românca a intrat în premieră în top 100 jucătoare la nivel mondial.

Patru din patru. Româncele fac legea la turneul de tenis patronat de Ion Țiriac. După Begu, Halep și Cîrstea, a venit rândul revelației turneului, Patricia Țig, să acceadă în sferturi de finală la Madrid.

Românca a reușit să se impună în fața americancei Madison Keys, locul 25 mondial, după doar o oră și 15 minute de joc, cu scorul de 6-3, 6-4.

În sferturi de finală va juca cu australianca Samantha Stosur. Iar dacă o va învinge și pe australiancă, Țig va juca în semifinale la Madrid cu o româncă, fie Halep fie Begu.

Calificarea în sferturi la Madrid Open 2016 îi asigură Patriciei Țig un cec în valoare de 114,560 euro și 215 puncte WTA.

Grație acestei victorii, Patricia Țig a intrat pentru prima dată în carieră în Top 100 jucătoare la nivel mondial. De luni, românca va ocupa cel puțin locul 99 WTA.

Drept urmare, de luni, România va avea pentru prima dată în istorie, șase jucătoare în top 100 mondial: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea și Patricia Țig.

Categorii: SPORT

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Scrie un comentariu

<