Patricia Ţig este de neoprit la BRD Bucharest Open 2019. Românca a eliminat-o şi pe favorita numărul şase şi s-a calificat pentru prima dată în carieră în finala turneului de la Bucureşti. Este a doua finală WTA din carieră pentru Ţig.

Patricia Ţig s-a impus sâmbătă, în semifinale, în faţa nemţoaicei Laura Siegemund, scor 6-3, 6-1. A fost a treia partidă jucată de cele două, însă e prima dată când românca se impune.

Ţig a salvat toate mingile de break avute de nemţoaică, în schimb, românca şi a fructificat toate şansele de break.

Românca a jucat foarte bine şi a confirmat faptul că victoria obţinută în faţa principalei favorite a turneului, nu a fost o întâmplare.

În finala de duminică, Patricia Ţig va juca cu învingătoarea din a doua semifinală disputată de Martina Di Giuseppe şi Elena Rybakina.

Calificarea în finala turneului de tenis BRD Bucharest Open 2019, găzduit de Arenele BNR, îi asigură româncei un cec în valoare de 21,400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Dacă duminică câştigă finala, Ţig primeşte 280 de puncte WTA şi un cec în valoare de 43,000 de dolari.

Este a doua finală WTA în care se califică românca, după cea din 2015 de la Baku, pe hard,  învinsă de Margarita Gasparyan, 3-6, 7-5, 0-6.

Cu zero puncte în clasament, Patricia reuşeşte un salt spectaculos de apriximativ 10.000 de locuri, mai exact un salt de 9.735 de locuri. Dacă duminică va câștiga, românca va urca pe locul 196 mondial.