Patricia Țig a pierdut duminică, în finala de simplu feminin a turneului de tenis WTA de la Baku, în fața rusoaicei Margarita Gasparyan.

Patricia Țig a dezamăgit duminică, în finala de la Baku. După o semifinală fantastică făcută sâmbătă în fața principalei favorite, Anastasia Pavliucenkova, românca a jucat foarte slab în finala cu Margarita Gasparyan, locul 112 mondial.

Patricia Țig a pierdut primul set al finalei de la Baku, cu scorul de 3-6. După un prim set mai slab și temător, Patricia a jucat fantastic în setul doi pe care l-a câștigat cu 7-5, reușind să revină de la 4-5.

Însă din păcate, în setul trei, românca a jucat catastrofal, nereușind să-și câștige nici măcar odată serviciul Astfel că a pierdut setul trei în mod rușinos, cu scorul de 0-6.

Venită din calificări, Patricia Țig a reușit astfel să acceadă pentru prima dată în carieră într-o finală de simplu WTA. Fără a lua în calcul jocul din finala de azi, românca merită toate laudele pentru performanță.

Cele 180 de puncte WTA din finală și cele 18 din calificări, o vor propulsa de luni pe româncă de pe locul 154 pe poziția 112 mondial.

Patricia Țig va încasa și un cec în valoare de 21.400 de dolari pentru că a jucat finala la Baku.