Pasajul Ciurel a fost inaugurat sâmbătă, cu mult fast, de către Primarul General al Capitalei, fiind prezentat de Gabriela Firea ca o mare realizare a mandatului său de edil şef. În realitate, după 14 ani de „lucrări” care au costat 50 de milioane de euro, pasajul conceput pentru a fi legat la Autostrada A1, se termină fix în câmp…

Pasajul rutier Ciurel din Capitală a fost inaugurat sâmbătă, de primarul Gabriela Firea, cu doar o săptămână înainte de alegerile locale. Cu o lungime de aproximativ 1 kilometru, din care un sfert reprezintă podul peste Dâmbovița, construcția a costat 50 de milioane de euro. Numai că ce să vezi, nici după 14 ani de aşteptare şi lucrări realizate în ritm de melc, pasajul nu este chiar gata, căci se termină fix în câmp…

Proiectul finalizat – Nod Virtuții – este componentă a unei lucrări de amploare, care va continua cu un drum expres până la Bd. Uverturii și apoi până la Șos. de Centură.

În ceea ce privește cea de-a doua etapă, Nod Virtuții – Bd. Uverturii, se lucrează deja la proiectul tehnic, documentația fiind aproape de final. A fost redefinit coridorul de expropriere pentru această etapa. În proiectul initial, erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile ce urmează a fi expropriate.

„Pentru continuarea lucrărilor, avem deja semnat contractul de proiectare și execuție. Am încheiat prima etapă – acest pod hobanat peste Dâmbovița de la Ciurel-Nod Virtuții – urmează alte două care fac legătura de la Nod Virtuții până la Centura Capitalei și apoi de la Centura Capitalei până la Autostrada A1. Noul coridor de expropriere este stabilit, a fost votat în Consiliul General, avem avizul OCPI și proiectul tehnic. Coridorul de expropriere este modificat față de cel inițial, care prevedea demolarea foarte multor clădiri din zonă și restrângerea activității multor societăți din zonă: am venit cu un coridor de expropriere minim invaziv, consemnăm banii necesari și mergem mai departe”, Marius Coaje, consilier al Primarului General.

Constructorul se află deja în șantier și se așteaptă doar ordinul de începere al lucrărilor. Drumul până la Bd. Uverturii va avea aproximativ 3 kilometri.