Partidul Noua Românie dezaprobă categoric proiectul Guvernului Ciolacu de a aplica noi taxe și impozite pentru companii și proprietarii de locuințe, în vederea acoperirii deficitului din bugetul de stat. Aceste măsuri propuse reprezintă un atac direct asupra mediului de afaceri și a cetățenilor, având un potențial devastator asupra economiei țării.

PNR se opune introducerii de noi taxe și impozite pentru companii și români pentru a se acoperi gaura de la bugetul de stat, care este estimatiă la circa 10 miliarde de euro până la finalul anului 2023.

Înțelegem importanța menținerii unui echilibru în bugetul de stat și a asigurării resurselor necesare pentru dezvoltarea țării. Cu toate acestea, crearea unui mediu fiscal ostil pentru companii și proprietarii de locuințe nu reprezintă o soluție eficientă și corectă. Închiderea ochilor în fața realităților economice și aplicarea unor măsuri disproporționate va avea consecințe nefaste pentru întreaga societate.

Impactul direct al acestor taxe și impozite asupra IMM-urilor va fi dezastruos. Mii de întreprinderi mici și mijlocii vor fi nevoite să închidă porțile, iar asta va duce la pierderea locurilor de muncă și la scăderea puterii de cumpărare a cetățenilor. Aceasta va crea o spirală descendentă în economie, afectând negativ întreaga societate.

În plus, propunerile de taxare a proprietarilor de locuințe vor adăuga o povară financiară greu de suportat pentru cetățeni. Cu costurile deja ridicate ale traiului, creșterea impozitelor va avea un impact major asupra bugetelor familiilor românești. Aceasta nu este o abordare sustenabilă și echitabilă a problemei și nu va face decât să accentueze inegalitățile sociale.

Partidul Noua Românie susține adoptarea unor măsuri fiscale responsabile, care să încurajeze investițiile, crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economică. Încurajăm guvernul să exploreze alte modalități de a crește veniturile la buget, cum ar fi combaterea evaziunii fiscale și îmbunătățirea eficienței administrației publice.

În final, Partidul Noua Românie îndeamnă guvernul să asculte vocea cetățenilor și să renunțe la aceste propuneri nefavorabile economiei și societății. Promovăm dialogul deschis și constructiv între guvern și mediul de afaceri, pentru a găsi soluții viabile și echilibrate pentru dezvoltarea României.

Facem un apel la responsabilitate și înțelepciune în luarea deciziilor care afectează viitorul țării și invităm societatea să sprijine eforturile de a proteja economia și prosperitatea României pentru toți cetățenii săi.