Partidul fenomen din România cere demiterea şefului SRI, a Ambasadorului George Maior, a Procurorului General dar şi a tuturor celor care au semnat protocoale de colaborare/cooperare cu SRI.

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu solicită în mod public, desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate de Serviciul Român de Informaţii cu instituţii ale statului român.

Preşedintele PNR consideră că românii trebuie să afle adevărul despre modul de lucru al SRI şi al altor instituţii ale statului român.

„PNR solicită de urgenţă desecretizarea şi denunţarea tuturor protocoalelor încheiate de SRI cu diferite instituţii ale statului român şi declanşarea procedurilor de anchetă şi control pentru a se stabili cine se află la originea acestor protocoale care încalcă legile şi Constituţia României. Nu este permis ca într-un stat democratic aşa cum se doreşte a fi şi România, să existe protocoale secrete de colaborare şi sau de cooperare între un serviciu de informaţii şi parchete, Înalta Curte şi ANAF. Vorbim de ani de zile de independenţa actului de justiţie de orice ingerinţă politică. Dar între timp, aflăm că unii judecători dădeau sentinţe în baza „plicului galben” venit de la SRI în baza protocolului de colaborare. Aflăm cu stupoare că procurorii, în baza protocolului, trebuiau să dea raportul ofiţerilor SRI cu privire la mersul anchetei penale. Nu aşa scrie în legile şi Constituţia României că trebuie să se desfăşoare anchetele penale şi să se înfăptuiască justiţia. PNR nu poate accepta ca în numele luptei împotriva corupţiei, să fie comise abuzuri şi încălcări fundamentale ale drepturilor omului, pe principiul „scopul scuză mijloacele”. Cei care au semnat aceste protocoale au încălcat grav legile ţării şi trebuie să plătească pentru asta. Doar aşa România poate să se îndepărteze cu adevărat de trecutul comunist şi de practicile fostei securităţi care mai nou vedem că nu a dispărut ci s-a reformat, modernizat şi îşi face în continuare treaba. Drept urmare, solicit în numele PNR, ca persoanele care au semnat aceste protocoale, să părăsească de îndată toate funcţiile publice pe care le deţin în prezent. Aceste persoane nu mai au ce să caute în funcţii de conducere şi reprezentare a statului român. Noua Românie susţine ferm combaterea corupţiei însă prin respectarea legilor şi fără comiterea de abuzuri”, a delcarat Preşedintele PNR.

Vizaţi de solicitarea PNR sunt  actualul Preşedinte al SRI, Eduard Hellvig, actualul Procuror General Augustin Lazăr, fostul şef SRI, George Maior cât şi fostul Procuror General, Laura Codruţa Kovesi.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.