În era modernă, părinții sunt tot mai preocupați de tot ceea ce ține de educația copiilor. Sistemul educațional este completat de activitățile extracurriculare. Psihologic vorbind asta înseamnă apropierea de pareting modern, un fenomen explicat rațional prin nevoia de a oferi celor mici un altfel de start în viață.

Desigur că evoluția societății vine cu alternative de care alte generații nu au auzit. After school, ore de înot, lecții particulare și multe altele sunt astăzi opțiuni pentru care orice părinte este încântat. Cum rămâne însă cu granița între suprasolicitare, program încărcat și timpul liber de care orice copil trebuie să se bucure?

Luăm un exemplu concret, cel al cursurilor de limbă străină. Una dintre cele mai populare alegeri se referă la un curs limba engleza. Acesta se adresează chiar și preșcolarilor, începând cu vârsta la care aceștia pot fi cooperanți. Stilul de studiu este adaptat vârstei și astfel de devine o joacă de copil să învețe o limbă străină. Un avantaj este și faptul că limba engleză este ușor de învățat, fiind recunoscută ca una dintre cele mai răspândite limbi străine, ȋn toată lumea.

Pentru cei interesați de cursuri engleza copii sector 1 un centru educațional care oferă variante multiple de cursuri este Docentisimo. Aici, o echipă de profesori dedicați se preocupă de grupe restrânse de cursanți și îi ajută pe aceștia să învețe limba engleză. Interesant este că se orientează spre metode educaționale complexe, au abordări inedite și materiale didactice pe măsură. În cazul preșcolarilor spre exemplu se vor folosi materiale video, planșe, jocuri care să pună în practică studiul limbii engleze.

Avantajele sunt clare. Un copil care vorbește și o limbă străină are mai multe șanse în carieră, are oportunități de viitor. La ora actuală am depășit în toate domeniile barierele clasice, oamenii au proiecte comune, parteneriate în toată lumea, iar punctul comun este mereu o limbă cunoscută de ambele părți. Se știe foarte bine că limba engleză este front comun pentru toate națiile.

Un alt motiv care ar putea oricând să influențeze părintele modern cu privire la a-și înscrie copilul la cursuri de limbă străină precum cele de la Docentisimo se referă la tendințele actuale. Psihologii spun că părinții sunt interesați de a crea pentru copii un altfel de context față de ceea ce ei au avut. Își doresc să exceleze, să depășească pragul minimal de condiții de trăi pe care le pot oferi. Își doresc pur și simplu să facă mai mult și mai bine față de alte generații.

Sunt cursurile de limbă străină un moft?

De fapt important este echilibrul în orice. De aceea, psihologii spun că abordările actuale de parenting nu sunt greșite, atât timp cât nu se depășește o limită. Fenomenul opus se numește overparenting și se referă la părinții obsedați de tot ce este nou, care insistă pentru copilul lor să fie înscris la cât mai multe activități extracurriculare, care pune presiune pe cel mic spre a excela în orice.

Cursurile de limbă străină nu sunt un moft. Acestea au reale beneficii pentru copil, ba chiar din ani timpurii, iată, înainte de a începe școala, studiul limbilor străine este mai ușor „digerat”. Cei mici au o capacitate uimitoare de a învăța o limbă străină. Totuși, pentru a stabili dacă un copil se poate integra și adapta unui program de așa fel, este de preferat ca părintele să nu forțeze nota. La Docentisimo o primă întrevedere profesor-cursant este gratuită și menită să stabilească la ce tip de curs se poate încadra copilul. Ulterior, acesta poate începe programul, renunțând oricând, dacă este cazul.

Alte activități preferate de părinții moderni

Sunt preferate de asemenea activități de formare, balet, dansuri diverse, înot. Acestea disciplinează și pot contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor.  Din nou, vorbim de avantaje. Este adevărat că astfel de cursuri se desfășoară aparte de programul școlar și implică respectarea unui program anume, dar răsplătesc la rândul lor cu avantaje. Ținând cont de atracția manifestată de dispozitive mobile, de plăcerea jocului pe telefon/tabletă, orice altceva îi deconectează pe copii de ecrane este binevenit.

Copiii nu cresc de la sine, nu timpul trebuie să își spună cuvântul, ci implicarea celor care au în viața lor cea mai mare provocare – părinții. Așadar, cursurile de orice fel ar fi ele sunt activități recomandate, dar desigur, cu măsură.