Parchetul General confirmă că Iohannis are patru dosare penale în care e cercetat

Preşedintele României Klaus Iohannis este „blindat” de dosare penale. Cel care şi-a consturit campania de imagine cu sloganul „nişte penali”, se dovedeşte a fi tatăl penalilor, având până în prezent, peste 50 de dosare penale, însă majoritatea dintre ele clasate pe repede înainte, de către procurori.

Klaus Iohannis are o colecţie impresionantă de dosare penale, peste 50 până în prezent. Parchetul General a confirmat pentru Antena 3 că Iohannis este vizat în patru dosare aflate în lucru la Parchetul General.

În total, Klaus Iohannis a ar fi avut, potrivit răspunsului oferit de Parchetul General, 11 dosare, dintre care două sunt în lucru şi s-a dispus urmărirea penală in rem, alte două sunt în lucru fără să fie dispusă urmărirea penală in rem, trei au fost clasate după ce Klaus Iohannis a ajuns preşedinte, iar celelalte patru sunt anterioare accederii lui Iohannis în actuala funcţie.

În ciuda acestor dezvăluiri, cu mult tupeu, Klaus Iohannis susţine că el nu a avut dosare penale şi că niciodată, dar niciodată, nu a avut vreo calitate într-un dosar penal.

Eu n-am avut niciun dosar. Toate s-au clasat şi asta se numeşte că nu am avut un dosar. Am văzut că acest harnic Dragnea, cu valizele lui – nici nu este original, aşa între noi fie vorba – el adună articole pe care dvs şi alţii le-aţi scris pe parcursul acelor cinci campanii electorale în care am fost. Aceste clasări nu s-au făcut fiindcă mă cunosc cu Lazăr unu sau Lazăr doi sau cu altcineva, nu i-am cunoscut pe aceşti oameni, nici nu am vreun fel de relaţii personale. Avem relaţii instituţionale. Aceste dosare toate s-au clasat, fiindcă nu există fapte. Eu ştiu foarte bine ce am făcut şi la Primărie, şi înainte de Primărie, şi la Preşedinţie. Şi poate că este important pentru români să ştie şi de la mine – eu nu am comis niciodată o ilegalitate sau faptă penală, lucru care este la fel de adevărat şi pentru soţia mea, Carmen„, a precizat Klaus Iohannis, pe 13 noiembrie, la Palatul Cotroceni.

Pe 27 octombrie 2016, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu a fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal.

Asta este din capitolul “hoţul strigă hoţii”. Dacă vă referiţi la câteva afirmaţii despre dosare pe care cică le-aş fi avut, pot să vă reconfirm că eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal, această coaliţie antijustitie, formtă de câţiva penali celebri, încearcă să îşi spele imaginea aruncand astfel de lucruri în spatiul public. Nu trebuie să aibă niciun fel de emoţii, nu am fost urmărit penal, nu am avut dosare, nu am avut probleme şi în consecinţă, eu rămân la părerea mea: cei cu dosare nu au ce căuta în vârful politicii “, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.