Peste 2.600 de militari şi specialişti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii au defilat marți, de Ziua Națională a României, în fața a peste 10.000 de români adunați în Piața Constituției din București.

Peste 2.600 de militari şi specialişti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Poliţia Locală Bucureşti au participat la Parada militară din Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Militarilor români li s-au adăugat detaşamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul tricolor a fost arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a participat cu efective şi tehnică de intervenţie la ceremoniile militare care au avut loc în marile oraşe, cu ocazia Zilei Naţionale a României. La nivel naţional, peste 3000 de pompieri au fost angrenaţi în blocurile de defilare şi în dispozitivele de protecţie pentru menţinerea climatului de siguranţă al cetăţenilor pe timpul desfăşurării activităţilor prilejuite de această Sărbătoare Naţională.

Prin faţa participanţilor la acest glorios eveniment, au avut onoarea să defileze, sub comanda locotenentului colonel Cristian CONSTANTIN, Drapelul de luptă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, purtat de garda formată din pompieri echipaţi în uniforma care atestă tradiţia îndelungată a luptătorilor cu focul, precum şi un detaşament constituit din pompieri care încadrează echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD, salvatori de la înălţime şi din medii ostile vieţii, echipaje pirotehnice şi echipaje de intervenţie la urgenţe chimice.

Printre salvatori s-au aflat şi membri ai echipei de căutare-salvare urbană RO-USAR, echipă recunoscută la nivel internaţional, acreditată să execute misiuni sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Totodată, sub privirile celor prezenţi, a defilat şi salvatorul patruped „LUCKY”, câinele special antrenat pentru misiunile de căutare-salvare urbană a persoanelor de sub dărâmături. Acesta i-a însoţit cei doi salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, unitate de elită a IGSU, care are în componenţă detaşamente de intervenţie pentru căutare-salvare, misiuni pirotehnice şi CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear).

În cadrul paradei militare, participanţii au putut viziona cele mai performante autospeciale de intervenţie utilizate la stingerea incendiilor, pentru salvarea de la înălţime, accidente rutiere, la dezastre şi alte situaţii care pun în pericol viaţa semenilor şi bunurile acestora.

Parada militară de Ziua Naţională a României s-a încheiat cu defilarea militarilor Detaşamentului 30 Gardă, pe durata ceremoniilor deasupra Capitalei survolând zeci de aeronave.

copil steag tricolordefilare militari casa poporuluimilitari parada 1 decembriemilitari paradatanc parada militaratanc senilesmurd pompieriparada militara 1 decembrie - militari