Papa Francisc vine în România la invitația lui Klaus Iohannis

Papa Francisc vine în România la invitația lui Klaus Iohannis
loading...

Papa Francisc va vizita România în anul 2018, ca urmare a invitației făcute vineri, la Vatican, de Președintele României, Klaus Iohannis.

În 2018, când România va împlini 100 de ani de la Marea Unire, Papa Francisc va efectua o vizită oficială în România.

Klaus Iohannis a mers vineri la Vatican și i-a lansat Suveranului Pontif, invitația de a vizita România.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost primit în audienţă în această dimineață de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.  În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate. Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice. Vizita a avut loc la exact 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice bilaterale, la 15 mai 1990”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Iohannis a postat pe Facebook un mesaj referitor la întâlnirea pe care a avut-o vineri cu Papa Francisc.

„L-am întâlnit astăzi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, figura luminoasă a lumii moderne. I-am adresat Sanctităţii Sale invitaţia de a vizita România, invitaţie pe care Suveranul Pontif a acceptat-o cu plăcere. L-am asigurat totodată de respectul şi admiraţia românilor pentru generozitatea şi contribuţia sa la o lume mai bună şi mai tolerantă„, a scris preşedintele pe Facebook.

Klaus Iohannis i-a înmânat Papei Francisc, două cadouri simbolice oferite în numele statului român.

„Sanctitatea voastră, mi-am permis să vă aduc o monedă care semnifică importanţa creştinătăţii pentru noi, este o monedă foarte specială, emisă de Banca Naţională a României„, a declarat Klaus Iohannis, despre emisiunea numismatică dedicată comemorării a 2000 de ani de creştinism.

Despre al doilea cadou, Iohannis a spus că: Este o gravură care reprezintă oraşul meu natal, unde am fost şi primar, o imagine din centrul Sibiului. Fiecare din aceste biserici reprezintă o confesiune şi convieţuiesc de multe secole, în centrul oraşului, după cum v-am prezentat situaţia frumoasă de convieţuire şi etnică, şi religioasă şi culturală, din România.

Preşedintele României a mai avut convorbiri tête-à-tête cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Suveranului Pontif.

Categorii: EXTERNE

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro