Mor pe bandă rulantă pacienţii afectaţi de incendiul produs în 29 ianuarie la Institutul Matei Balş din Capitală. Până azi, 17 dintre cei 102 pacienţi transferaţi au murit iar cinci dintre pacienţii transferaţi sunt în stare gravă.

Cinci dintre pacienţii transferaţi de la Institutul Matei Balş la alte spitale din Bucureşti sunt în stare gravă, potrivit informațiilor centralizate de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătăţii a prezentat marţi noi detalii despre starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în data de 29 ianuarie 2021 și care au fost transferați în alte unități sanitare:

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București: 5 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în stare gravă, transferat în secția ATI.

Spitalul Universitar de Urgență din București: 1 pacient în stare stabilă (ATI).

Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București: 1 pacient în stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: 2 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București: 3 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în stare gravă (ATI).

Spitalul Militar Central din București: 1 pacient în stare staționară gravă (ATI).

Spitalul Clinic Nr. 1 CF „Witting” din București: 1 pacient în stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București: 3 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” din București: 10 pacienți, 2 pacienți în stare gravă, 8 pacienți în stare stabilă.

Incendiul din 29 ianuarie a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.